USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

На Волині населенню постачали неякісний газ: нові деталі справи на мільярд

5 Червня 2023 08:07
Із «Волиньгаз Збуту» газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» хоче стягнути за газ 822 780 578 гривень. Чергове засідання у Господарському суді Волинської області відбулося 1 червня.

Але, як стало відомо під час засідання, на Волині населенню постачали неякісний газ, хоча люди платили за якісне блакитне паливо. Про це у суді заявили самі ж представники «Волиньгаз Збуту», йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Більша частина боргу – 472 мільйони гривень – борг за природний газ. Решта – це пеня, штраф, збитки через інфляцію тощо. Такі претензії виставляє «Нафтогаз Трейдинг». Борг утворився з жовтня 2021 року по квітень 2022-го.

На черговому судовому засіданні представник «Волиньгаз Збуту» просить зупинити провадження у справі. Як виявляється, «Волиньгаз Збут» теж подав до суду на «Нафтогаз Трейдинг».

Зі слів представника газзбуту, «Нафтогаз Трейдинг» продав їм неякісний газ. А вони, своєю чергою, цей газ продавали населенню. Справу слухають у цьому ж Господарському суді, проте нею займається інший суддя.

«У зв’язку з тим, що на адресу товариства надходила значна кількість претензій від побутових споживачів категорії «населення» щодо невідповідності якості газу, який їм постачався в період з жовтня 2021 року по квітень 2022 року, нашим товариством була здійснена перевірка відповідності якості природного газу вимогам фізико-хімічних показників, які зазначені в Кодексі газотранспортних систем України. Під час перевірки нашим товариством було встановлено, що газ дійсно був неналежної якості», – повідомив представник ТОВ «Волиньгаз Збут» Дмитро Гаврилюк.
Через суд «Волиньгаз Збут» хоче домогтися зменшення суми боргу за блакитне паливо. Тож у суду представник товариства просив зупинити провадження у справі про стягнення майже мільярда боргу, поки не стане відомо, яке рішення суд ухвалить у провадженні про постачання неякісного газу. Адже якщо суд прийме рішення на користь «Волиньгаз Збуту», тоді і грошові претензії до товариства можуть бути менші.

Проте тут виникає питання: якщо люди майже пів року платили за неякісний газ, чи будуть їм відшкодовані збитки? На це представник газзбуту відповісти не зміг.

Представник «Нафтогаз Трейдингу», своєю чергою, зазначає, що компанія не відповідає за якість газу. Відтак зупинка провадження – безпідставна.

У результаті суддя відмовив «Волиньгаз Збуту» у зупинці провадження. Натомість товариство хоче подати ще одне клопотання про зупинку провадження щодо стягнення величезного боргу. Тож у засіданні зробили перерву.

Зауважимо, що «Волиньгаз Збут», із якого в Господарському суді Волині хочуть стягнути майже мільярд гривень, працює під брендом «Твій Газзбут». Кінцевим бенефіціаром останнього є український підсанкційний олігарх Дмитро Фірташ.

Раніше Служба безпеки України оголосила йому підозру в розкраданні блакитного палива з газотранспортної системи України. В СБУ зазначили, що до оборудки причетні Дмитро Фірташ і топменеджмент підконтрольних йому підприємств. Останні теж отримали підозри. У справі фігурують не газзбути, які працюють під брендом «Твій Газзбут», а «облгази Фірташа» та інші його компанії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Анонім Показати IP 5 Червня 2023 08:33
Нафтогаз Трейдинг» хоче стягнути за газ 822 780 578 гривень.Виникає питання чи повернуть збитки населенню? Якщо ні то що нам простим людям з того.
Життя до Анонім Показати IP 5 Червня 2023 23:52
Думаю з населення через додаткове підвищення тарифів, ще стянуть кошти на ті пені, штрафи і судові витрати.
Анонім Показати IP 5 Червня 2023 08:44
тепер ясно, як пояснити бардак, що тривав в волиньгазі з весни 2021р, фірташ вже розраховував на те, що держави скоро не буде, кацапські друзі йому про це, очевидно, нашептали і кинулося воно красти безбожно газ в держави. Цікаво, коли цю падлу заберуть з Австрії і посадять з конфіскацією? Скільки часу ще треба ?
Правда Показати IP 5 Червня 2023 08:44
Тобто всідомо знали,що газ неякісний і свідомо "впарювали"його споживачам і ще сміють розкривати рота.Є конкретні люди,які за це відповідають,то вперед Фемідо.До того вони "накручували додаткові обсяги,особливо хто немає лічильників(хоча мали встановити саме вони-Закон),а потім роблять споживача "боржником" і ще шантажують(кримінальний злочин).Може вже пора щось робити.А у нас же для них-форсмажор.
дідо Показати IP 5 Червня 2023 09:34
волиньгаз обманює,щоб не платити...придумали казку про неякісний газ...газ йде по одних трубах,що населенню,що підприємствам, але ЖОДНЕ підприємство не скаржилось на якість....Волиньгаз продав газ підприєствам по 30₴ за куб, а подав документи ,що продав населенню по 8 ₴...тобто вкрав у держави різницю... Давно пора скасувати пільгову ціну населенню,всі мають платити ринкову 30 ₴...тоді не буде можливості махінаціям та зловживань...
скептик до дідо Показати IP 5 Червня 2023 11:44
ти темний як пеньок. у природних родовищах газу часто є різні домішки. в основному це вуглекислий газ. ПРО ЦЕ ВСІ МОВЧАТЬ. споживачу нема сенсу скаржитись на якість, бо акредитовані лабораторії тільки у газюрників. Волиньгаз не постачає газ. він краде по іншому. різниця в ціні полягає в тому, що згідно Конституції України власником газу, який добувається в Україні, є народ. тобто побутові споживачі не повинні сплачувати ринкову ціну.
дідо до скептик Показати IP 5 Червня 2023 15:50
долбограй,ти знаєш вміст природнього газу?...жодним інертним газо не розбавиш,бо інший газ набагато дорожчий....картопля і зерно також виросло зі землі,власником якого є народ...тобто хліб і картопля має бути дешевша за ринкову ціну для малограмотних совків....
скептик до дідо Показати IP 5 Червня 2023 19:35
ти таки дійсно довбогномик. порийся в інеті , почитай що розумні люди пишуть . при чому тут ціна домішок ? їх туди не добавляють. вони там є в природі разом з газом. картопля і зерно самі не ростуть. їх вирощують. почитай, тмуторокань ти безпробудна, що таке природні ресурси і кому вони належать
лучани до скептик Показати IP 6 Червня 2023 08:02
Через таких недалекий ідіотів як скетик, у нас віна та бідність. Не знає , а меле глупості. В школі гавітиь трійки не дотягував.
скептик до лучани Показати IP 6 Червня 2023 11:26
сьо -сьо ти там кайтаве вепецес ? букви вивчи, недолуге
Радувець Ларіса Показати IP 5 Червня 2023 10:05
Тоді в почалися фокуси з показниками за споживання газу, що добитися правди неможливо було! Падлюки вони разом з тим фіцькалом!
Тур Показати IP 5 Червня 2023 10:52
отож
Олег Показати IP 5 Червня 2023 15:45
Коротя де????
Макс до Олег Показати IP 7 Червня 2023 08:43
Як де в Греції на морі
Ахаха до Макс Показати IP 20 Червня 2023 17:22
Як на морі)) тож вже служить ніби в ЗСУ з початку червня, щоб уникнути відповідальності)))мабуть в Греції батальйон бійця славнозвісного))
Май гат Показати IP 6 Червня 2023 11:04
Очісні фільтрувальні станції, назву мае штука яка не дешева, і робє так щоб на вашій кухні синим цветком горел газ. А якщо він горить не синім то мае домішки. Я колись білугою валав, що нас дурять. Так свідомі, є така організація в нашому місті зацькувала це, і ніби перевіряли якість і все там згідно дсту. А зараз такі ой, задувбало таке ставлення, як ніби майже всі ідіоти.
Макс Показати IP 7 Червня 2023 08:42
Заправили в село балон з газом в смт. Локачах на автогазовій заправці , підключили , димить чорним , співчуваю автовласникам

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus