USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Волиньгаз збут» оскаржить ухвалу Окружного адмінсуду Києва*

23 Лютого 2021 16:26
Ухвала про забезпечення адміністративного позову Окружного адміністративного суду міста Києва від 08.02.2021 по справі № 640/2658/21 є незаконною. ТОВ «Волиньгаз збут» оскаржуватиме її в суді.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Зазначимо, Окружний адміністративний суд міста Києва виніс ухвалу за заявою про забезпечення позову НАК «Нафтогаз України», якою заборонив ТОВ «Волиньгаз Збут» виставляти в паперовому та електронному вигляді побутовим споживачам рахунки, акти, будь-які інші платіжні документи про оплату за природний газ, спожитий ними до січня 2021 року (включно).

У ТОВ «Волиньгаз Збут» зауважують: головними обов'язками постачальника природного газу для потреб населення є забезпечення безперервного постачання блакитного палива і надання високої якості послуг, які споживачі отримують у центрах обслуговування клієнтів, контакт-центрі, зокрема онлайн послуг в особистому кабінеті споживача на вебсайті та в мобільному додатку, Вайбері і телеграм-ботах тощо.

Для того, щоб виконувати свої обов’язки, постачальник природного газу має здійснювати своєчасну оплату за придбаний ресурс, сплачувати обов'язкові податки та збори до державного бюджету, платити заробітну плату працівникам. Тож важливою умовою безперервного постачання газу і надання якісних послуг споживачам є своєчасні розрахунки споживачів за блакитне паливо.

Обмежуючи постачальників у праві виставляти платіжні документи за спожитий газ, суд впливає на стабільність постачання газу побутовими споживачами.

Позбавлення постачальників такого права протирічить Закону України «Про ринок природного газу», Правилам постачання природного газу, Типовому договору постачання природного газу побутовим споживачам і Ліцензійним умовам провадження господарської діяльності з постачання природного газу.

«Волиньгаз Збут» продовжує стабільно постачати блакитне паливо всім своїм клієнтам та нагадує, що сплатити за спожитий газ можна, користуючись онлайн сервісами 104.ua, або іншим зручним для вас способом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
пенсіонер Показати IP 23 Лютого 2021 19:01
Разом з ти платіжки з так званним коефіцієнтом є незаконними. Згідно договорів з спживачами оплата здійснюється за спожиті метри кубічні згідно лічильника і не більше. Тому рішення суду є справедливим. і законним
Правда Показати IP 23 Лютого 2021 19:14
Газ-ТОВАР(Закон).Облік як і договір виключно ІНДИВІДУАЛЬНІ(Закон).І облік має вже бути не в метрах кубічних,а в енергетичних одиницях.Лічильники в кожну оселю за рахунок продавця товару(Закон).Виконуйте і все буде добре.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus