USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

На Волині навчально-реабілітаційному центру придбали обладнання для особливих дітей

24 Вересня 2022 08:47
Для Рожищенського навчально-реабілітаційного центру придбали спеціальне обладнання для ефективної корекції та кращого розвитку особливих дітей. Подію приурочили до Міжнародного дня миру.

Благодійну ініціативу втілили завдяки організації Червоного Хреста України у співпраці з обласною радою. На свято прибули голова Волиньради Григорій Недопад, народний депутат України Вячеслав Рубльов, депутати обласної ради Юрій Харченко та Оксана Філіпчук, повідомляють у Волинській обласній раді.

Як розповіла директорка центру Тамара Сітовська, у закладі навчається понад 70 дітей, більша половина з яких – зі складними порушеннями розвитку, синдромом Дауна, розладами аутичного спектру. Ця категорія вихованців потребує значно більше уваги та спеціалізованого догляду, тож співпраця з Червоним Хрестом неабияк сприяє у цьому.

«Ми постійно допомагаємо тим, хто цього потребує, - переконує очільниця Волинської обласної організації Червоного Хреста Валентина Пришко. – Завдяки активній роботі Рожищенської організації Червоного Хреста в навчально-реабілітаційному центрі будуть спеціальні сенсорні м’ячі, масажний килимок, гойдалка. Це обладнання дозволить покращити координацію рухів, дрібну моторику, розвиватиме вестибулярний апарат».

Голова обласної ради Григорій Недопад зазначив, що навчально-реабілітаційний центр надзвичайно важливий заклад для області, адже тут реабілітують найскладніших діток, соціалізують їх та навчають.

Для вихованців центру подарував телевізор.

Вячеслав Рубльов зазначив, що співпраця із закладом та його розбудова – одне з пріоритетних завдань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus