USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.85 9.95

На Волині не добудували школу через ненадійного підрядника

21 Січня 2022 17:09
Школу в селі Піща не ввели в експлуатацію через те, що підрядник не виконав робіт, а кошти, які були виділені на будівництво, повернули в державний бюджет.

Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини повідомив перший заступник голови Волинської ОДА Сергій Мовенко.

Школу в селі Піща мали добудувати за кошти ДФРР. Загальна кошторисна вартість будівництва становить 56 мільйонів гривень. У 2021 році на зведення школи були передбачені 28 мільйонів, з яких кошти державного бюджету – понад 25 мільйонів та кошти місцевих бюджетів – близько 3 мільйонів гривень. Завершити усі будівельні роботи планували 31 грудня 2021 року.

Проте 8,9 мільйона гривень ДФРР повернули до державного бюджету. Левова частка цих грошей – кошти на будівництво школи в селі Піща. Зі слів Мовенка, причиною повернення коштів став ненадійний підрядник.

«Щодо школи у Піщі, то є велика проблема з підрядником. Щодо всіх об’єктів цього підрядника є кримінальні провадження. Дуже ненадійний підрядник, не вкладався у строки відповідно до договору. Це призвело до того, що кошти ДФРР, які не були перехідними, втрачені», – пояснив він.

Проте, переконує чиновник, школу таки добудують: «Є вихід з цієї ситуації, є закумульовані кошти з інших джерел, тож школу добудуємо». Однак, звідки в обласному чи місцевих бюджетах відшукають потрібні кошти, Сергій Мовенко не уточнив.

Підрядником на згаданому об’єкті є ТзОВ «Луцькомунбд», яке у 2018 році виграло тендер на реконструкцію школи, запропонувавши найнижчу ціну – 48,8 мільйона гривень. За 4 роки воно виграло тендерів на 140 мільйонів гривень у департаменті інфраструктури Волинської ОДА. Згадане підприємство також виграло тендер на будівництво спорткомплексу в Торчині і саме через те, що підрядник не справлявся з обсягами, об’єкт зняли з фінансування на 2021 рік і перенесли на 2022-й.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Шачанин Показати IP 21 Січня 2022 19:40
Шацькій ОТГ нема проблем вони ще рік не купуватимуть дрова і брикету і знайдуть гроші. Зроблять як цього року в деяких школах лише +12, в деяких вчителі разом з техперсоналом ходило заготовляти дрова (чистити кладовище )в деяких кочегари заготовляють в лісі. Куди дивиться обласне керівництво. А тим часом влада набиває кишені преміями
Він Показати IP 21 Січня 2022 22:04
Зате вибрали найдешевшого, прозвітували про зекономлені кошти дякуючи прозорро, тепер а економія вилізе здорожченням
До обласної ради Показати IP 21 Січня 2022 22:32
В шию треба гнати керівництво селищної ради. Перевірку до них. Особливо Пеха. Він вже докерувався.
НІмкеня Показати IP 22 Січня 2022 11:02
Шановне Панство в даного підрядника починаючи з 2014 року купа судових справ, а за останні чотири роки ситуація з поверненням коштів через невиконання робіт є стабільною. Через це підрядник не те що не поніс жодного покарання а навіть його не внесли в "чорний список". Всі роботи йому оплачують по факту, це дуже зручно, адже при виконанні будівельних робіт є роботи, які можна виконати дуже швидко, а довготривалі і малооплачувані роботи можна взагалі не робити чи наприклад відмовитись, потім хтось інший зайде на об'єкт і буде змушений виконувати ті роботи. Підрядник по поданих на тендери документах виконує всі роботи самостійно і при цьому замовлення складають сотнями мільйонів, а офіційно має до 20 осіб всього на підприємстві, яким чином вони можуть виконати такі об'єми, при чому деякі об'єкти були виграні паралельно.
Хто Показати IP 22 Січня 2022 22:35
Так ще й з робочими не розрахувалися
Прокурор Показати IP 22 Січня 2022 23:13
Отака реформа місцевого самоврядування!! Всі ОТГ неспроможні, одна сесія ОТГ має розглянути питання діяльності 10 - 17 бувших сільських рад??? Ви, дебіли????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus