USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині не готові до «телемедицини», яку популяризує президент

27 Листопада 2017 19:40
До впровадження новітніх методик лікування на селі - «телемедицини», яку анонсував Президент України, на Волині не готові. Мовляв, інтернет є не у всіх селах області.

Про це йшлося під час засідання оперативної наради в голови облдержадміністрації 27 листопада.

Зі слів начальника управління охорони здоров'я Волинської ОДА Ігоря Ващенюка, лікувати селян через інтрнет, як рекомендує гарант, ще не готові.

«Говорячи про медичну реформу, зокрема, як говорив президент про впровадження «телемедицини», то для цього потрібен інтернет, а в нас не всі села підключені до мережі. А протягувати інтернет до амбулаторії, розвивати мережу - не у наших повноваженнях, більше того, коштів на це не передбачено в державній казні», - розповів Ігор Ващенюк.

Нагадаємо, про те, що селян можна забезпечити якісною медициною через інтернет і варто цю послугу розвивати, розповів Петро Порошенко під час свого візити на Вінницю. Зауважимо, що «телемедицину» офіційно дозволили в Україні ще рік тому.

Як пояснює Міністерство охорони здоров’я, до «телемедичних» послуг належать дистанційні медичні консультації, консиліуми, контроль фізіологічних параметрів організму пацієнта, проведення діагностичних і лікувальних маніпуляцій, обмін результатами обстеження пацієнта, інші медичні послуги. А також медичні відеоконференції, відеосемінари, відеолекції, що здійснюються у вигляді обміну електронними повідомленнями з використанням телекомунікацій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Лікар Показати IP 27 Листопада 2017 19:38
Зовсім з розуму з'їхали.
Я до Лікар Показати IP 27 Листопада 2017 21:19
Знову почнеться ера нових Кашпіровського та Чумака. А ще сміялись нещодавно з них. Скоро і операції будемо самі собі робити. У продажу з'явиться набір лікаря "Зроби сам".
АНАТОЛЬ_ Показати IP 27 Листопада 2017 20:07
А шо то такоє? По телевізору будуть гипнозом лікувати чи шо?
Док Показати IP 27 Листопада 2017 20:37
- Вам наркоз дармовий чи за гроші? - Звичайно дармовий! - Баю, баюшкі баю!
Коля Склифосовский Показати IP 27 Листопада 2017 21:43
скоро с этой властью даже хоронить по-телевизору будут...разводят лохов по полной...
Doc Показати IP 29 Листопада 2017 16:08
А на швидкій вже 2 роки впроваджено!!! І результати чудові. А про які наркози ви говорите доки , лікарі і скліфасовскі. Не розбираєтесь в чому справа- не пишіть маячні

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus