USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

На Волині неповнолітній прислужник обкрадав церкву

12 Серпня 2023 12:48
На Волині судили неповнолітнього хлопця, який обкрадав церкву, будучи у ній паламарем. Загалом крадій виніс з храму понад 23 тисячі гривень.

З вироку Маневицього районного суду відомо про п’ять епізодів крадіжок зі Свято-Миколаївського храму в смт Колки, які трапилися з 19 січня до 12 березня.

Неповнолітній паламар за допомогою ключів до вхідних дверей проникав до вівтаря, звідки забирав гроші. Загалом йому вдалося вкрасти 21 тисячу 200 гривень. 28 січня під час чергової крадіжки злодія зупинив громадянин, який був на нічному чергуванні у храмі.

Але і це не зупинило неповнолітнього злочинця. 13 березня хлопець знову проник в храм, розбивши вікно, та вкрав ще понад дві тисячі гривень. Під час крадіжки його помітили священник та поліцейські, які затримали крадія.

Читати ще: У селі на Волині обікрали церкву

Про неповнолітнього відомо, що він є уродженцем Харкова та навчається у Колківському центрі професійної освіти. Хлопець дав свідчення, що перші рази проникав до храму завдяки ключам, які вкрав раніше. Гроші він витрачав на власні потреби та розваги.

Настоятель Свято-Миколаївського храму під час розгляду справи пригадав, що 13 березня після 20-ї години він вирушав у волонтерську поїздку, тому заїхав до храму. Там помітив, що світло вимкнене з рубильника, а склопакет над вхідними дверима розбитий, тому викликав поліцію. Зайшовши в церкву разом з правоохоронцями, він побачив розкидані гроші, а потім – паламаря, який сховався на кліросі.

З його слів, викрадені кошти повернули. Жодних претензій до неповнолітнього крадія він не мав, тому просив суд застосувати найм'якшу міру покарання. Настоятель храму охарактеризував неповнолітнього позитивно і вважав можливим його виправлення.

Врахувавши обставини справи, представники Феміди призначили крадію покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі, яке замінили роком іспитового терміну.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Glover Показати IP 12 Серпня 2023 14:38
Правильно робив, напевно вони були жадні і не хотіли поділитися!
Семен Показати IP 12 Серпня 2023 15:07
Мабуть щось цікаве паламар про святого отця знав...
Тьотя Показати IP 12 Серпня 2023 15:52
Як він міг, святих людей з УПЦ МП обікрасти, їм зараз так важко живеться, біда в домі, недавно Пашка Мерсік їх обікрав на 33 мільйони , ну і п. Зеленський прозрів буде їх в шию гнати, тай Росія обіцяє подбати Сибір пришиковує, ну хто як не наші батюшки в глубінці алкашню руску хрестити будуть, до бога навертати, біда за бідою.
До Тьоті Показати IP 12 Серпня 2023 20:51
А то нічого шо він обікрав церкву УПЦ КП або як тепер кажуть ПЦУ , я вам як прихожанин --міщанин доповідаю

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus