USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

На Волині перевізники відмовляються від сільських маршрутів

28 Жовтня 2017 18:03
У Шацькому районі є проблеми з маршрутним сполученням в селах. Про це розповів депутатам Шацької районної ради Віктор Плейтух, перший заступник голови Шацької РДА, звітуючи на сесії районної ради про організацію пасажирських перевезень. Каже, перевізники не хочуть братися за сільські маршрути, бо це нерентабельно, інформує Район. Шацьк.

Незважаючи на постійну роботу та переговори з перевізниками, проблеми все-таки є, відзначив Віктор Плейтух.

Перевізники не хочуть братися за нерентабельні маршрути (до малих сіл), нарікають і на стан доріг. Добре, як відзначив Віктор Павлович, працювала стара система, коли угоди з перевізниками укладалися в області, даючи «в нагрузку» до рентабельних маршрутів до районних центрів рейси до віддалених сіл районів. Тепер забезпечення внутрішніх маршрутів покладено на районні адміністрації, і місцеві перевізники навіть не хочуть за це братися.

Не приваблює місцевих перевізників пропозиція компенсації вартості перевезення пільгових категорій людей або нерентабельності перевезень, бо не хочуть мати справи із бюджетом через паперову тяганину. Проте, за словами першого заступника голови РДА, є деякі напрацювання в змінах розкладу та маршрутах, аби охопити перевезенням села, де з цим є найбільші проблеми.

В рішенні також було рекомендовано Шацькій ОТГ задля охоплення сіл пасажирськими перевезеннями передбачити у бюджеті кошти на закупівлю автотранспорту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
пасажир Показати IP 28 Жовтня 2017 20:19
дядь а ти чого до брата голови своєї ж Шацької РДА Голядинця не звернувся? він же перевізник...от нехай возить...в чому проблема?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus