USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині підприємці незаконно засіяли соняшником 17 га землі

30 Жовтня 2018 16:17
На Волині вимагають повернути державі самовільно зайняту підприємством земельну ділянку вартістю 12 млн грн, яку підприємці незаконно засіяли соняшником.

Про це інформує прес-служба прокуратури Волині.

Маневицька місцева прокуратура звернулася до господарського суду Волинської області з позовом в інтересах держави в особі Камінь-Каширської районної державної адміністрації, аби зобов’язати одне з господарських товариств повернути державі земельну ділянку вартістю 12 млн грн і відшкодувати шкоду, завдану її самовільним зайняттям.

Факт самовільного зайняття підприємством земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею понад 17 га в адміністративних межах Камінь-Каширської міської ради за межами населених пунктів встановлений під час перевірки, проведеної Головним управлінням Держгеокадастру у Волинській області.

Землю, щодо якої жодні правочини про надання її в користування не приймалися, товариство засіяло соняшником.

Визнаючи факт самовільного зайняття ділянки, підприємство не відшкодувало понад 23 тис. грн шкоди, завданої державі її використанням, та не звільнило землі.

Керівника товариства притягнуто до адміністративної відповідальності за самовільне зайняття земельної ділянки (адміністративне правопорушення, передбачене ст. 53-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та накладено на нього стягнення у виді штрафу.

Прокурори ж у суді вимагатимуть відшкодування підприємством шкоди, завданої внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки, та повернення землі державі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus