USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

На Волині почали ремонтувати найгіршу дорогу

19 Серпня 2021 21:49
В Рожищенській територіальній громаді розпочався ремонт дороги сполученням Рожище-Сокіл. Перша ділянка дороги, яку будуть ремонтувати, веде від села Оленівка до села Сокіл і коштуватиме 146 млн грн.

Нагадаємо, два роки поспіль народний депутат Вячеслав Рубльов відстоював необхідність ремонту цієї автодороги. В минулому році в Укравтодорі на це передбачили 100 млн грн, проте ремонт дороги так і не розпочався через зрив тендерних процедур. Цього року Вячеслав Рубльов переконав Міністра інфраструктури Олексія Кубракова повторно передбачити кошти на автодорогу Рожище-Сокіл, інформує пресслужба нардепа.

«Це одна з найгірших доріг, яка є у Волинській області, – констатує народний депутат. – Зараз стартував перший етап ремонту дороги, який, маю надію, завершиться цього року. На другий етап – ремонт відрізку Рожище-Оленівка за 109 млн грн – уже стартували торги. В цілому на цю дорогу передбачено близько 260 млн грн. Те, що тут буде хороший автошлях, дозволить мешканцям навколишніх сіл швидше добиратися до центру громади. Ми з командою працюємо для людей і підтверджуємо, що виконуємо свої обіцянки».
Місцеві мешканці кажуть: через побиту дорогу не могли дістатися ні до міста Рожище, ні в сусідні села, адже автобуси не витримували такого навантаження та ламалися просто посеред шляху.

«Після дощу це була не дорога, а суцільне озеро, – розповіла мешканка Оленівки Світлана Бідзюра. – Через розбиту дорогу, автобуси знімали з рейсів, бо техніка такого не витримує. І ми безмежно раді, що дорога ремонтується і сподіваємося, що ми нею будемо їздити десятиліттями».

«Тут дорожників не бачили десятками років, – зазначає голова Рожищенської громади В´ячеслав Поліщук. – Для нас ця дорога стратегічного значення, адже дає можливість виїжджати на маневицьку автодорогу, і дає можливість для розвитку сіл. Ми дуже вдячні народному депутату Вячеславу Рубльову, бо саме його наполеглива робота дала результат».

За словами начальника служби автомобільних доріг області Анатолія Посполітака, ремонт відрізку Оленівка-Сокіл розпочали б ще раніше, адже тендер оголосили ще в квітні, проте процедуру штучно затягували ззовні. В результаті, переможцем тендеру оголосили ТзОВ «Луцькавтодорсервіс», яке буде проводити ремонт відрізку Оленівка-Сокіл.

«Протяжність дороги – 10,7 км. Передбачено проведення фрезерування, посилення щебеневою масою і два шари асфальтобетону. Паралельно будуть відремонтовані два мости, облаштовані тротуари та освітлення», – розповів Анатолій Посполітак.

Якщо погода сприятиме, дорожники обіцяють провести роботи максимально швидко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus