USD 40.70 41.10
  • USD 40.70 41.10
  • EUR 40.80 41.15
  • PLN 10.00 10.25

На Волині поховали Героя Дмитра Чижевича. Багатодітний батько повернувся з-за кордону і став добровольцем

23 Травня 2024 13:17
22 травня Рожищенська громада навколішки зустрічала загиблого воїна Дмитра Олександровича Чижевича. Біля пам’ятного знака Борцям за волю та незалежність України вкотре зібралися жителі громади, аби віддати останню шану Герою-земляку, чиє життя забрала російська орда.

Про це інформують у Рожищенській міській раді.

Солдат 81 окремої аеромобільної Слобожанської бригади Дмитро Чижевич загинув при виконанні бойового завдання 11 травня 2024 року в районі населеного пункту Білогорівка Луганської області за кілька днів до свого 41-го дня народження.
Священники Православної Церкви України відслужили громадську панахиду. Біля домовини плакала родина, бо втратила чоловіка, батька, брата.

40-річний Дмитро Чижевич – багатодітний батько, він повернувся з-за кордону і добровольцем пішов на війну.

«У вишиванці біля домовини – наймолодший з дітей Дмитра Чижевича. Він, безперечно, коли виросте, буде гордитися татом-Героєм. Та ця війна зробила його сиротою. Саме за можливість одягнути вишиванку, вільно жити на рідній землі і боровся Дмитро Чижевич», – зазначають у міськраді.
Чин відспівування загиблого військовослужбовця відбувся у храмі Архістратига Михаїла у Рожищі.

Читати ще: Прикрив собою побратимів: на Волині попрощалися з воїном Миколою Жуком

Після спільної молитви за душу загиблого захисника України Дмитра Чижевича, траурний кортеж відправився у село Михайлин, де він проживав з родиною.
Сусіди, знайомі, односельці зустрічали загиблого навколішки, виказуючи йому вдячність за захист, за безмежний подвиг людяності. Останні хвилини на рідному подвір’ї – і Героя провадять на місцеве кладовище.

Під звуки військового оркестру та гучні постріли домовину з тілом опустили в землю. А Державний стяг, яким була вкрита домовина, військові передали синові Героя, як символ вільної та незалежної України, яку мужньо боронив і за яку віддав своє життя його батько.

Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття родині. Вічна пам’ять та незгасна слава Герою!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus