USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині прихильники УПЦ МП винесли з церкви ікони та майно

6 Березня 2019 08:44
У селі Лобачівка Горохівського району прихильники Московського патріархату винесли з церкви ікони та майно, інформує Волинь Online.

Нагадаємо, священик заявив громаді, що він приватизував церкву та буде проводити богослужіння для прихильників УПЦ МП.

Нагадаємо, у селі Лобачівка відбулися збори прихожан місцевого храму з приводу переходу в Православної церкви України. Попри спротив священика, переважна більшість вірян ухвалила рішення про приєднання до Єдиної помісної церкви.

У понеділок, 4 березня, прихильники УПЦ МП попросили відкрити їм церкву, аби забрати звідти майно. Люди дозволили. Звідти, крім дрібного церковного начиння, захотіли забрати і хоругви, однак люди не віддали їх. Майно виносили також і з церковної хати. День перед тим, 3 березня, з церкви забрали ікони та книжки.

Прихильники МП попросили громади, аби їм виділили приміщення, однак їм не надали його. Отож, все це майно перевезли в церкву в селі Новий Зборишів, у якій отець Михайло Яворський також є настоятелем. Однак там теж хочуть перейти до ПЦУ.

«Те, що було надбане територіальною громадою, виносили п’ять членів релігійної громади. Це вони так заявляли, що ми територіальна громада, а вони – релігійна», – кажуть місцеві мешканці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Олександр Показати IP 6 Березня 2019 09:38
Ні, ну вибачайте, собі забрали церкву, то дайте їм хоч пару ікону і книги. Ні? Вони ж теж у селі живуть
Лучанин до Олександр Показати IP 6 Березня 2019 10:53
Так самі ж люди ці ікони і купували. Забирають храми, то ще й майно за власні кошти придбане дарувати?
Реаліст Показати IP 6 Березня 2019 11:44
Якщо ви з приїзджими з Берестечка "активістами" захоплюєте храм, то це, виходить, нормально. Якщо віруючі цього храму і священик хочуть забрати ікони чи інше майно, яке вони в свій час подарували храму, то це, по вашому, злочин?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus