USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині розпочали знімати фільм про репресії

26 Січня 2022 23:38
25 січня на території колишнього Домініканського монастиря, де нині знаходиться навчальний корпус Володимир-Волинського центру професійної освіти, працювала знімальна група Волинської кінокомісії та студії Pravda PRO.

Як пишуть на сайті Володимир-Волинської міської ради, у дворі монастиря було відзнято одну зі сцен майбутнього документального фільму про репресії християн-протестантів.

Заступник голови Волинської кінокомісії, кінорежисер Pravda Pro Сергій Шараєвський розповів, що головна ідея історичного документального фільму про репресії протестантів у часи Радянського Союзу – показати протистояння віри простої людини і величезної атеїстичної машини комуністичної держави.

Процес роботи над фільмом досить тривалий у часі, адже розпочався два роки тому зі зйомок інтерв’ю очевидців, яких щороку стає все менше. До прикладу, серед тих, у кого знімальна група встигла взяти інтерв’ю, уже немає в живих чотирьох очевидців.

«Кожна з цих історій по-своєму унікальна. Ми брали інтерв’ю у тих, хто через віру у Бога сидів у радянських тюрмах. Наприклад, один чоловік відбув аж три терміни, провівши у в’язниці значну частину свого життя. Проте у цих історіях вражали розповіді не лише про тюрми, а й про інші репресії, адже вірянам було заборонено здобувати вищу освіту, дітей цькували у школах, робили протестантів психами, запроторюючи їх до клінік для психічнохворих, у їхніх помешканнях проводились регулярні обшуки та здійснювалось ще багато інших знущань», – розповів Сергій Шараєвський.
Зйомки повнометражного документального фільму упродовж двох років проводились у багатьох містах України – Києві, Харкові, Житомирі, Одесі та інших, а цього року процес зйомок вийшов на фінішну пряму. Аби він був більш презентаційним та цікавим для глядача, зокрема для молоді, фільм включатиме елементи ігрового кіно. Одну з таких сцен, яка має зобразити розстріл інтелігенції у 1939 році у місті Харків, зняли у стінах колишнього Домініканського монастиря у Володимирі.

«Для сцени розстрілу ми дуже довго шукали ідеальну локацію і коли потрапили у двір цієї будівлі, то зрозуміли, що це воно. Приміщення Домініканського монастиря дуже добре відображає дух тієї епохи», – додав режисер.
У зйомках беруть участь актори Волинського драмтеатру та луцького театру «Гармидер». Побачити уже готовий фільм, за словами Сергія Шараєвського, можна буде наприкінці цього року. Паралельно з цим проектом, знімальна група працюватиме над фільмом про українське підпілля.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Гоцул Показати IP 27 Січня 2022 00:36
Гроші на вітер !!!
Климкин Показати IP 27 Січня 2022 09:43
это пропаганда
Тільки Показати IP 27 Січня 2022 10:21
на сайті Володимирської міської ради..
777 Показати IP 27 Січня 2022 15:52
Очередной шедевр.
9 Показати IP 27 Січня 2022 18:24
Ще зніміть фільм як бандерівці українців вбивали та грабували їх, і коли йшла війна то сиділи по лісах та тероризували навколишні села.досить таки цікавий фільм вийде
911 до 9 Показати IP 27 Січня 2022 21:30
І зразу другою серією фільм про "распятого в славянске мальчика" і негрів на танках. То все з одної опери деза.
9 до 911 Показати IP 27 Січня 2022 23:48
Читайте історію , а не щось там говорите, аби про щось
911 до 9 Показати IP 28 Січня 2022 15:25
Читайте історію, а не ватні методички.
Експерт Показати IP 28 Січня 2022 01:40
Жду! Чого так багато негатива! Диванные историки!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus