USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

«На Волині справді дбають про спортсменів», – Ірина Климець

24 Липня 2020 08:00
Відома легкоатлетка Ірина Климець відреагувала на рішення депутатів Луцька та обласної ради купити трьом спортсменам квартири. Перебуваючи на тренувальних зборах у Мукачевому вона записала відеозвернення.

Українська легкоатлетка, яка спеціалізується у метанні молота, учасниця Олімпійських ігор 2016 року й учасниця майбутніх Олімпійських Ігор Ірина Климець розповіла, що пишається тим, що Волинь, і Луцьк зокрема, потужно розвивають спортивну інфраструктуру краю та дбають про спортсменів.

«Наша область одна з небагатьох, де справді підтримують спортсменів. Пригадую, що в 2017 році надали квартири двом відомим спортсменкам, цього року здійснюється моя мрія в моєму рідному місті в області, яку я представляю на національних змаганнях і на міжнародній арені.

Я впевнена у завтрашньому дні, що діти будуть завтра займатися у нових секціях, зокрема в спорткомплексі «Колос», який зараз реконструюють, на нових майданчиках, які у нас в місті розвиваються», – сказала Ірина Климець.

Нині вона перебуває в Мукачевому на навчально-тренувальному зборі, готується виступати 8-9 серпня на Чемпіонаті України, який відбудеться в Луцьку на стадіоні «Авангард», та у запланованому особистому чемпіонаті 28-30 серпня теж у Луцьку.

«Дякую директору Волинської обласної школи вищої спортивної майстерності Андрію Авраменку, депутатам Луцької міської ради, особисто Ігорю Поліщуку. І не тільки за це рішення, адже ці люди постійно підтримують спорт на Волині, розвивають. Ми бачимо, як реконструюють Центральний парк імені Лесі Українки, як розбудовується наша Волинь, Луцьк, скільки з’явилося за час їхньої роботи нових дитячий спортивних майданчиків. Це великий прогрес. Від мене низький уклін, бо це мотивує та надихає.

А зараз, незважаючи на всі труднощі, – ми тренуємося і йдемо до поставленої мети. Сподіваюся, що у нас будуть олімпійські медалі не тільки з Токіо. Волинь спортивна, бажаю усім бути позитивними, берегти своє здоров’я і займатися спортом», – резюмувала спортсменка.
Нагадаємо, що трьом видатним спортсменам мають намір на умовах співфінансування обласної і місцевої рад придбати квартири в місті Луцьку. Про це йшлося 22 липня під час дистанційної позачергової 88-ї сесії Луцької міської ради.

Тоді розповів депутат, радник міського голови Ігор Поліщук, що, фактично, щороку міська рада на умовах співфінансування виділяє кошти на купівлю житла спортсменам. Цього року облрада вже передбачила зі свого боку 800 тисяч гривень і чекає співфінансування міської ради. «Ми маємо підтримати спортсменів, які прославляють не тільки наше місто, область, а й презентують Україну на міжнародній арені, пропагують спорт і залучають до занять інших», – сказав депутат. Він запропонував виділити з резервного фонду бюджету міста 800 тисяч гривень на придбання квартир спортсменам у місті Луцьку. За попередніми домовленостями обласної і міської рад, квартири придбають таким спортсменам: легкоатлетці Ірині Климець, легкоатлету Івану Банзеруку та веслувальнику Юрію Вандюку.

До слова, Ірина Климець має нагороду – Орден княгині Ольги III ст., яку їй присвоїли 1 жовтня 2019 року за досягнення високих спортивних результатів на XXX Всесвітній літній Універсіаді у м. Неаполі, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 24 Липня 2020 10:24
Подивимось, що після виборів заспівають
А Показати IP 25 Липня 2020 19:30
Дуже гарна дівчина!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus