USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині стартували Європейські дні добросусідства

9 Серпня 2018 23:23
Сьогодні, 9 серпня, на кордоні між Польщею та відбулося урочисте відкриття тимчасового пункту пропуску перетину кордону Адамчуки-Збереже, пише Район. Бізнес.

Традиційно обидві делегації – Шацька та Влодавська – зустрілися на понтонному мосту на річці Західний Буг («Кордон № 1055 Збереже – Адамчуки»), який на чотири дні не роз’єднуватиме кордоном, а зблизить мешканців прикордонних регіонів.

Перерізавши символічну стрічку, польсько-українська делегація, пройшовши митний та прикордонний пункт, вирушили у Влодаву, де відбудеться ІХ міжнародна конференція «Наше Полісся, наш Буг».

Після офіційного відкриття з обох боків річки вже чекали на перетин мешканці обох прикордонних регіонів. З нетерпінням чекали цієї події поляки, котрі в більшості приїхали велосипедами для участі ву велопробігу Збереже-Світязь-Збереже під назвою «Україна на велосипеді». Величезна черга «війська на роверах» (майже більше 200 осіб) з кожною хвилиною ставала все меншою, адже і польські прикордонники та митники, і українські робили усе можливе, аби перетнути кордон для учасників днів добросусідства було простіше.

- Ми тут, на Шацьких озерах, вперше. Мандруємо велосипедами, бо багато чули про ваше прекрасне озеро Світязь, - каже польський турист Марек,та додає, що з друзями багато подорожував Україною, побувавши у Києві та Львові.


Нагадаємо, завтра, 10 серпня, на рекреаційній території «Pompka» над старим руслом Західного Бугу відбудеться відкриття рибальських змагань та старт VІІІ Транскордонного забігу «Полісся» на трасі Збереже-Світязь-Збереже.

З кожним роком Європейські дні добросусідства стають все більш популярними, на яких фіксується збільшення кількості перетинів кордону. Так, у 2017 році зафіксували 42 137 перетинів кордону, у 2016-му понтонний міст перетнули близько 50 тисяч осіб. Це майже вдвічі більше, ніж 2015 року, коли прикордонний контроль пройшли близько 27 тисяч осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus