USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині стартує призов на строкову військову службу. Хочуть набрати 495 призовників

25 Вересня 2019 13:01
Із 1 вересня на районних і обласному рівнях при військових комісаріатах розпочали роботу військо-лікарські комісії, котрі здійснюють медичні огляди призовників. Призов громадян на строкову військову службу триватиме три місяці й стартує 1 жовтня.

Про це йшлося 25 вересня на брифінгу у Волинському обласному військовому комісаріаті.

Т. в. о. військового комісара Юрій Пуйко зазначив, що, відповідно до Указу Президента України Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2019 році, восени – з 1 жовтня – розпочинається призов громадян на строкову військову службу.

Цього разу строк призову на службу збільшили з двох до трьох місяців.

«Зараз відбуваються підготовчі заходи, зокрема громадяни проходять військово-лікарські комісії й медичні огляди для визначення їх придатності до строкової військової служби», – сказав Юрій Пуйко і додав, що основне завдання – якісне укомплектування Збройних сил України військовослужбовцями строкової служби.

Керівник відділу комплектування та призову (підготовки до військової служби) – заступник військового комісара Юрій Кучер розповів, що призову підлягають громадяни призовного віку, згідно з Указом Президента, від 20 до 27 років.

«Призов – це функція органів державної влади, а військові комісаріати забезпечують організацію цього процесу», – зазначив Юрій Кучер.

Попередньо (до оприлюднення відповідного розпорядження Кабінету Міністрів України) визначено, що на Волині мають набрати 495 новобранців, із яких 136 осіб – до Нацгвардії, Держприкордонслужби та Державної спеціальної служби транспорту.

Службу вони зможуть проходити неподалік місця проживання, наприклад у бригаді тактичної авіації чи полку національної гвардії, розташованих у Луцьку.

Термін служби для громадян без вищої освіти становить 18 місяців, а для осіб, котрі мають вищу освіту, – 12 місяців.

Окрім того, у ході заходу представники військового комісаріату області наголосили, що призовникам передбачено низку соціальних гарантій: збереження місця роботи чи навчання на строк служби, середньої заробітної плати, жилих приміщень.

Також новобранцям забезпечують належні умови для проходження служби: матеріальні виплати в розмірі двох прожиткових мінімумів, перебування на повному державному утриманні, зокрема проживання в казармах і якісні триразове харчування, забезпечення форменим одягом, виплати на особисті потреби, вихідна допомога, 10-денна відпустка під час служби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Тор Показати IP 25 Вересня 2019 13:16
З нетерпінням чекаю звіту воєнкоматів скільки було призвано дітей чиновників, мажорів. І якщо такі знайдуться, служити будуть разом зі своїми BMW і мерсами, чи їх розлучать???
Йван Показати IP 25 Вересня 2019 13:26
Читаю останній абзац і виникає таке враження, що це суцільний, живий анекдот) Щось нікого не видно, щоб в чергу спішив за тими так званими "належними умовами для проходження служби". Хех..))
Утікач Показати IP 25 Вересня 2019 14:39
Давно пора відмінити строчку. Так всі хочуть у Європу. Тоді в якій країні Європи є строчка?
Дядько до Утікач Показати IP 25 Вересня 2019 23:37
В Греції точно строчка є
123 Показати IP 25 Вересня 2019 16:05
За 18 місяців у Польщі або Чехії призовник заробить орієнтовно 320 000 - 400000 грн, а в армії заробить болячки, які треба буде лікувати і оплачувати, або пригоди на свої мізки. Користі точно з арміі не отримає ніякої. То чи варто бути собі ворогом???
УКРАїНЕЦЬ Показати IP 25 Вересня 2019 17:47
Ну що ж,реформа в дії,тобто її повна відсутність.Захищати Україну ніхто не хоче,навіть за гроші і це катастрофа.Добровольці закінчились,"совітські офіціри" за мир.Для чого армія?
Ха до УКРАїНЕЦЬ Показати IP 25 Вересня 2019 22:20
Для чого вам , таким вишитим ,взірцевим , канонічним своя держава , як ви не хочет її а ні будувати ,а не захищати ? Не знаєте Її ціни , а тільки все слинете і мрієте о дешевій ковбасі за 1 руб 40 коп -справжній ,натуральній , запашній , але з м'яса найкращих ваших земляків, або так вам часом насниться після випитої сивухі з салом і тужливих пісень омріяний чужий панський чобот ,або лапоть , за ласку і добре слово якого можна продати ,або зруйнувати життя свого земляка, якогось дурного оригінала ,який з глупості за ваше добро і виступав.
Рожище Показати IP 25 Вересня 2019 21:56
Моїй дитині, якій нема ще 18 років за 3 місяці прийшло 3 повістки .Вони що по-дуріли чи що?
Свідок Показати IP 26 Вересня 2019 01:12
Знову для плану нахапають дурників, навіть хворих. А РВК премії получать.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus