USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

На Волині створюють інфраструктуру під два «сухі порти» для експорту зернових культур

6 Червня 2023 16:53
На Волині розбудовують інфраструктуру під два «сухі порти», котрі слугуватимуть для вивезення сільськогосподарських культур українських аграріїв на закордонний ринок.

Про це у програмі «Тема дня» на Українському радіо. Луцьк розповів начальник обласного управління агропромислового розвитку (АПР) Юрій Юрченко, пише Суспільне.

«На сьогодні в нас одному місці продовжуються роботи будівельні, в другому – реконструкційні по елеваторах, які знаходяться поблизу залізнично-дорожніх колій. Це дасть змогу після введення їх експлуатацію експортувати зерно не тільки морем, а й залізницею», – сказав посадовець.

Відправлення агропродукції через блокування морських портів відбуватиметься залізничним сполученням. У травні 2023-го Міністерство інфраструктури закрило чотири морські порти через вторгення РФ.

Нова регіональна логістика через заблоковані морські порти

Зі слів Юрія Юрченка, якщо ці два порти запрацюють на повну, то Волинь може експортувати понад 3 мільйони тонн культур на рік. Йдеться про експорт зернових і технічних культур.

«Прив’язки до будь-якої культури немає. Волинь робить ставку на економіку – що буде затребувано. Де буде краща економіка, тим ми й будемо займатися», – зазначив посадовець.

До повномасштабної війни, сказав начальник обласного управління АПР, через територію Волині експортувалося орієнтовно 110 тисяч тонн зернових і технічних культур. 2022-го регіональний показник зріс до 1,5 мільйона тонн агропродукції.

«На сьогодні здійснюються прямі поставки на порти зернової групи. Також йдуть і технічні культури, які не залишаються на території Євросоюзу, а прямують далі», – додав Юрій Юрченко.

Довідка

Сухий порт – це логістичний центр з інфраструктурою, що дозволяє власнику вантажу користуватися всіма перевагами морського порту, але на суші.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus