USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині судитимуть митника та залізничника, які незаконно переправляли чоловіка в Польщу

3 Травня 2022 16:39
Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення державним інспектором одного з відділів митного поста «Ягодин» та працівником відокремленого підрозділу «Ковельська дистанція колії» Львівської залізниці керівництва незаконним переправленням особи через державний кордон України.

Про це інформує пресслужба прокуратури області.

За інформацією слідства, 5 березня вони допомагали військовозобов’язаному чоловіку перетнути державний кордон України поїздом «Київ – Варшава» так, щоб він уникнув процедури прикордонного контролю.

Пасажира, в якого були відсутні документи, що дають право чоловікам віком від 18 до 60 років перетинати державний кордон України в період воєнного стану, а в паспорті не було відмітки про перетин державного кордону, згодом виявили військовослужбовці Державної прикордонної служби. Тобто виїхати у Польщу йому не вдалося.

Натомість митник та залізничник невдовзі постануть перед судом.

Читати ще: На Волині адвокат за хабарі допомагав чоловікам виїхати за кордон. Фото

Санкцією ч 2 ст. 332 КК України за керівництво незаконним переправленням особи через державний кордон України, вчинене за попередньою змовою групою осіб, передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

*Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Віталій Показати IP 4 Травня 2022 16:32
Всім зрозуміло що воєнний стан, але людям потрібно і за щось жити,роботи немає,от вони і хочуть заробити що було чим годувати сім'ї

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus