USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Військовий ЗСУ розповів, які спеціальності потрібні в армії та чому необхідний примус до мобілізації

20 Лютого 2023 07:45
В Україні зросли темпи мобілізації, оскільки потрібно поповнювати втрати та освоювати нові види озброєнь, які Україні передають союзники.

Про це у коментарі «Апостроф» сказав капітан 103 бригади територіальної оборони ЗСУ Олександр Ганущин, передає ТСН.

«Нам дуже потрібні люди, оскільки до тієї техніки, котра приходить, нам потрібні високонавчені, вмотивовані бійці, які вміють з нею працювати. Нам також потрібні люди, щоб замінити втрати, нам потрібні люди для тилової служби і для служби на нулі. Тому мобілізація однозначно буде продовжена», – сказав військовий.

Ганущин наголосив, що держава змушена примушувати своїх громадян до мобілізації, подобається їм це чи ні. Бо якщо не вдасться захистити Україну, тоді доведеться жити в окупації.

«Інколи сила держави полягає в легальному інституті примусу. Найпростіше – це примус виконувати закони. Закон про мобілізацію під час війни повинен працювати, і саме цим займається апарат держави. Подобається це окремим громадянам чи ні, мобілізаційний план має виконуватися. Інакше ті, хто не хоче, не дай Бог, продовжать жити в іншій країні. Темпи мобілізації, які ми бачимо зараз, вони очевидно є вищими, ніж були півроку тому, але вони пов’язані з тим, що Путін довів до величезних цифр плани по мобілізації з того боку», – сказав Олександр Ганущин.

Читати ще: Мобілізація в Україні: кому можуть анулювати повістку

Нагадаємо, 7 лютого Верховна Рада України продовжила термін дії воєнного стану та загальної мобілізації ще на 90 днів – від 19 лютого до 18 травня. Воєнний стан було запроваджено 24 лютого 2022 року одразу після нападу Росії на Україну.

Як ми писали, в Україні почали видавати повістки нового зразка, які від попередніх відрізняються кількома пунктами.

Останнім часом українцям частіше видають повістки у громадських місцях. Проте це не означає, що всіх, хто їх отримає, відправлять на фронт. Повістки зобов’язують чоловіків з’явитися до центрів комплектації, щоб стати на облік або оновити дані про себе.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Анонім Показати IP 20 Лютого 2023 08:16
В людей пропадає мотивація, коли бачать масштаби корупції.. не хочуть воювати за газові родовища та землю, які вже давно не народу...
Анонім до Анонім Показати IP 20 Лютого 2023 11:04
залишається лише сподіватися, що якщо кацапи полізуть на Волинь, то тут буде більше відважних людей, ні ж хитрожопого сцикла, яке прикриває свій страх словечками, що не всі можуть воювати, або ми не хочемо воювати, бо в країні корупція. Найцікавіше те, що найчастіше, саме ці товстозаді пузаті сцикуни і причетні до корупційних схем різного роду, є рішалами, що живуть за рахунок корупції.
Авжеж? до Анонім Показати IP 20 Лютого 2023 13:10
Ти ж бо точно у перших рядах будеш, певно вже з окопу з-за маминої спідниці пишеш.
Анонім Показати IP 20 Лютого 2023 08:17
Скажіть, щось випустив з виду, а військових далі примусово вакцинують від ковіду, або не дають зарплати?
Анонім до Анонім Показати IP 20 Лютого 2023 12:10
Нема вже давно вакцинацій.
А де Показати IP 20 Лютого 2023 08:30
Черги у військомат, де учасники ато (хто забув) їх міліон, де учасники святого майдану, де Лапін, де Фацевич в яких окопах
ШукайтеДурнів до А де Показати IP 20 Лютого 2023 09:23
Мобілізовуйте кулювлоба. А, я ж забув, пан Яйценюх заробив грошенят на майдані і живе в США. Він вам привіти шле дурні.
НеЗТих до ШукайтеДурнів Показати IP 20 Лютого 2023 09:33
Ще одна в Дубаї сидить, теж майдану, мобілізовуйте і в танк німецький садіть. І чоловіка її разом з сином. А мене в камеру повищеного комфорту яку вона звільнила.
ШукайтеДурнів до ШукайтеДурнів Показати IP 20 Лютого 2023 09:52
Ви ту з Дубаїв майданну королеву теж мобілізовуйте, разом з чоловіком, і в танк німецький садіть. А я поки в камеру повищеного комфорту яку вона звільнила.
Вангалітик до ШукайтеДурнів Показати IP 20 Лютого 2023 10:10
У мене для вас погана новина. Це жіноча колонія, але то таке. Матеріально потягнете покупку тюремного комфорту?
Анонім до ШукайтеДурнів Показати IP 21 Лютого 2023 16:07
так. а де Тягнибок щирий дівся? на яких Мальдівах чи Дубаях? певно там де куля в лоб)))
Певно до Анонім Показати IP 21 Лютого 2023 19:29
теж шкіриться десь під сонцем,згадуючи "браття по майдану" що допомогли йому заробити грошенят.
Ура Показати IP 20 Лютого 2023 09:16
Всі
Анонім Показати IP 20 Лютого 2023 10:28
В державі зокрема апарат влади не хоче сам почати виконувати закони а як завжди закон для звичайного громадянина а їм можна все. Друге він сам собі суперечить "нам потрібні навчені вмотивовані бійці" "ми будемо примушувати виконувати мобілізаційний план". По собі міряє що всі мазохісти і їм подобається як їх посилають на смерть чи каліцтво без гарантій що про них подбають ане дадуть 2000 грн інвалідки і ковиляй потихеньку поки тебе буде обливати з калюжі проскакуючий на червоне мерс синка депутата? Може загрядотряди повернемо?
Саме так до Анонім Показати IP 20 Лютого 2023 13:32
Будуть і загряд батальйони, ви що думаєте що дітки заможних підуть до війська? Вони ваших гнати будуть.
Представник ТЦКСП Показати IP 20 Лютого 2023 14:37
Всіх не треба. Є чіткий перелік спеціальностей, на які вас оформлять, коли ви прийдете на уточнення облікових даних й пройдете комісію
OTaK oT до Представник ТЦКСП Показати IP 20 Лютого 2023 17:12
HAX!
Анонім до Представник ТЦКСП Показати IP 21 Лютого 2023 09:03
Яких спеціальностей ? рядовий-стрілець-піхотинець яких найбільше треба через втрати і туда гребуть/зцілюють від всіх хворіб хто попаде. А працювати в тилу в тому числі і на вас будуть жінки, боюсь вас розчарую тепер жінки не будуть працювати на станках/відбудовах(як в 2 світову) поки чоловіки воюють вони в більшості чкурнуть за кордон в пошуках luxury life а тих хто залишиться явно нехватить чи ви думаєте партнери будуть вічно нас підтримувати з СВОГО бюджету ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus