USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

На Волині тривають мінометні навчання тероборони

6 Лютого 2023 21:40
На українсько-білоруському кордоні підрозділи 100-ї окремої Волинської бригади відпрацьовують практичні стрільби з 60-міліметрових мінометів.

Про це розповів Суспільному речник бригади Сергій Хомінський.

60-міліметровий міномет допомагає відбивати ворожу атаку, підтримуючи дії піхоти та точково знищуючи ворожі засідки.

«Зброя (міномет, – ред.) стріляє навісним снарядом, і можна стріляти з укриттів, аби противник тебе не бачив, тобто не прямою наводкою, а з-за горбка чи з окопу. Б’ють мітко наші мінометники», – каже командир міномета Олег на позивний Волина.
Головний сержант мінометної батареї Іван з позивним Старк пішов на службу добровольцем наступного дня після повномасштабного вторгнення росіян.
Читати ще: Як на Волині готують добровольців до наступу з Білорусі

«Артилерія – це боги війни, а кожному богові треба очі – ми їх забезпечуємо. Ми виявляємо цілі й коригуємо вогонь за допомогою ось таких пташечок (дрон, – ред.). Велике спасибі нашим волонтерам», – каже Старк.

Читати ще: Бойові дії чи провокації з боку Білорусі: Волинь готова до оборони

Зі слів пресофіцера 100-ї бригади тероборони Сергія Хомінського, навчання у тероборонівців відбуваються постійно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Манергейм Показати IP 7 Лютого 2023 09:24
Пропоную нехайно виправити ситуацію і дати на озброєння мінімум 120 мм можна навіть типу ПМ-120. Ну а показник 60мм це показник мабуть всієї діяльності Волинської (Луцької) еліти та бомонду на 9 році війни

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus