USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині виділили більше 2 млн грн на завершення реконструкції приймального відділення обласної лікарні

16 Грудня 2020 16:40
Члени бюджетної комісії погодили перерозподіл коштів субвенції з державного бюджету, в рамках якої обласній клінічній лікарні виділять 2,1 млн грн.

Про це йшлося під час засідання бюджетної комісії Волинської обласної ради 15 грудня.

Директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ігор Никитюк повідомив, що з державного бюджету області була виділена субвенція, в загальному обсязі 56 млн гривень. Ці гроші виділили згідно постанови Уряду про «Деякі питання створення приймальних відділень в опорних закладах охорони здоров’я у госпітальних округах».

Після виконнання робіт вдалося 2,1 млн грн зекономити: 229,8 тис грн під час реконструкції частини Любомльського ТМО та 1,9 млн грн, коли проводили реконструкцію приміщень першого поверху хірургічно-травматологічного корпусу Нововолинської центральної міської лікарні. Аби зекономлені кошти не поверталися в державний бюджет, а пішли на потреби обласних медичних закладів, пропонується ці гроші виділити на реалізацію проєкту «Хірургічний корпус КП «Волинська обласна клінічна лікарня» (реконструкція частини приміщень хірургічного корпусу під відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги)». Тим більше, є погодження профільного Міністерства.

Він також зазначив, що попередньо на згадані роботи в обласній лікарні було передбачено з держбюджету 9,5 млн грн, а кошторисна вартість проєкту склала понад 22,8 млн грн. Договірну ж ціну визначено у сумі 18,2 млн грн.

Тимчасова виконувачка обов’язків начальника управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації Людмила Тимощук, своєю чергою, переконує, що усі виділені кошти цього року освоять і медичні заклади області субвенцію із держбюджету цього року використають повністю. Вона також повідомила, що уже в обласну клінічну лікарню доставили високоточний комп’ютерний томограф, придбаний теж за кошти держбюджету.

«Приміщення приймального відділення там майже готове. Внутрішні роботи планують закінчити до кінця року», – запевнила вона.

Зрештою, члени комісії підтримали зміни до бюджету області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ссс Показати IP 17 Грудня 2020 18:18
Молодці

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus