USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині вилучили незаконні автозапчастини вартістю 2 млн, які продавали через інтернет

23 Серпня 2019 09:56
На Волинь незаконно ввозили та реалізовували через інтернет-магазини автомобільні запчастини відомих світових брендів, інформують в ГУ ДФС у Волинській області.

В рамках операцій «Рубіж», «Мережа» та розслідування кримінального провадження за ст. 212 Кримінального кодексу України (ухилення віл сплати податків) встановлено осіб, які організували схему незаконного ввезення на митну територію України високовартісних автомобільних запчастин шляхом подрібнення партій товарів та з приховування від митного контролю.

Надалі незаконно ввезенні товари реалізовувались на території України через мережу інтернет за готівкові кошти, з використанням можливостей поштово-експедиторських служб. При цьому, з метою ухилення від сплати податків, місцевими «бізнесменами» не відображались реальні обсяги реалізації товарів.

З метою ліквідації такої незаконної схеми, податковою міліцією Волині проведено огляди за адресами офісних та складських приміщень діяльності інтернет-магазинів. В результаті виявлено та вилучено понад 8000 одиниць автомобільних запчастин відомих світових брендів (автомобільні фільтри, радіатори, частини ходових, підвісок, кузовів та інше), орієнтовною вартістю більше 2 мільйонів гривень.

Крім того, вилучено комп’ютерну техніку, чорнові записи, банківські картки та іноземні документи, що підтверджують використання схеми мінімізації митних платежів в частині їх ввезення, шляхом подрібнення партій, а також документи, які вказують на факти реалізації таких запчастин за необліковану готівку.

На даний час вирішується питання про накладення арешту, проведення огляду вилучених ТМЦ та призначення відповідних експертиз.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
1 Показати IP 23 Серпня 2019 11:14
а чого е пишуть що за інтернетмагазин? напишіть. щоб люди не купували контрабанди! чи то спортивне полювання і згодом відкуплять?
Робін Гуд до 1 Показати IP 23 Серпня 2019 17:28
І що це дасть? Їх сотні... І ти готовий купувати не контробанду за вищу ціну?
1 до Робін Гуд Показати IP 23 Серпня 2019 23:34
я б навіть сказав що в Луцьку немає взагалі легальних запчастин, питання в тому хто кому скільки платить
Лучанин Показати IP 23 Серпня 2019 11:40
Ото то новина. Всі хто займається запчастинами ввозять їх без митного оформлення. Для бухгалтерії провозять 20% +- під митним контролем. Все інше контрабанда неякісного товару.
ПС Показати IP 23 Серпня 2019 14:18
Під це фактове провадження, умільці з податкової міліції роблять так звані "огляди" у різних підприємців: починаючи від продавців запчастин, одягу і закінчуючи заготівельниками ягід, при цьому вилучають товар, гроші, картки і т.д. Після цього озвучують людям суму грошових коштів, і ті від безвиходу та під тиском податківців їх платять, тим самим потрапляючи в їхню сітку, то ті в подальшому ставлять підприємців на "касу". Не зрозуміло тільки як судді, які дають ухвали на огляд, ведуться на податкову міліцію?... можливо в долі. І це прикро...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus