USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині за 40 тисяч відновили джерело

10 Серпня 2017 17:22
У Луцькому районі відновили джерело, інформує Волинь Нова.

Відновлювати запущені джерела, що наповнені свіжістю кришталево-чистої води, стало доброю традицією волинян. Знайти їх та оновити – справа не одного дня. Але є ще люди, які небайдужі до історії рідного краю, його давнини. Завдяки їм наша природа оживає.

Краєвиди, де віднайшли джерело, – неповторні. Та й смакові якості води припали подорожнім до вподоби. Місце довкола нього теж вирішили облагородити, зробити доступ до води. Гарне починання підтримала Городищенський сільський голова Світлана Соколюк, яка й попросила допомогу у спеціалістів Луцького міжрайонного управління водного господарства. Долучилися й місцеві ентузіасти. Серед них Федір Христинчик, спонсор, благодійник, майстер на всі руки.

…Незважаючи на дощову погоду, багато людей прийшло до альтанки з криницею, щоб взяти участь в освяченні джерела, помолитися та попросити у Господа зцілення від усіх недуг та такого бажаного миру для України. Водоосвятний молебень за участю церковного хору проводили три священики: місцевий отець Володимир та два настоятелі храмів сусідніх парафій. Урочистості дійству додали пісенні номери гурту «Любисток», виступи начальника управління водних ресурсів у Волинській області Ростислава Кравчука, сільського голови Світлани Соколюк, місцевого жителя Федора Христинчика, віршоване привітання вчителя Миколи Сидорука та інших.

Сільський голова щиро подякувала усім, хто пожертвував на благоустрій джерела, долучився своїми робочими руками, вніс лепту у загальну справу. Не стояв осторонь й керівник СТзОВ «Городище» Анатолій Никонюк. Адже на відновлення джерела знадобилося майже 40 тисяч гривень.

Ніна КОСТРУБА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus