USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

На Волині за крадіжки, підпали й грабіж трьох чоловіків судять вже шостий рік

3 Березня 2024 07:41
Трьох чоловіків судять уже шостий рік. Їх обвинувачують у крадіжках, грабежі та пошкодженні майна. Чого тут тільки немає: підпали гаража та будинку, пограбування жінки та банкомата. Справа потрапила в апеляцію. Втім через низку причин засідання постійно переносили аж доти, доки в судді, який головував, закінчилися повноваження.

Що ж буде далі – у сюжеті ТРК «Аверс».

Знищення майна, грабіж, крадіжка, незаконне поводження зі зброєю – ці злочини інкримінують уродженцям Закарпаття, Рівненщини, та Амурської області (Росія).

З матеріалів слідства журналісти дізналися, що перший епізод стався 2017-го. У районі Вишкова вони, як з’ясували слідчі, пожбурили запальну суміш у гараж, всередині якого був автомобіль. Приміщення не встигло вигоріти, оскільки вчасно приїхали пожежники та загасили його. Підпал нібито був помстою власнику гаража за те, що той довго не віддавав позичених грошей.

Читати ще: Вкрав в односельчанки 49 тисяч: волинянина всьоме судять

Інший епізод стосувався підпалу будинку за допомогою коктейлю Молотова. Це теж стосувалося, як йдеться у вироку суду першої інстанції, якоїсь помсти власнику хати. Теж за гроші. На щастя, господар помешкання вчасно помітив задимлення.

Так, потерпілий на судовому засіданні дав свідчення, що 23 березня 2017 року, перебуваючи за місцем свого проживання, прокинувся вночі від «хлопка» у вікно, після чого – яскраве зарево. Вибіг на вулицю та побачив, що горить вікно будинку (у тій кімнаті, де він спав). За кілька хвилин він загасив пожежу та викликав поліцію.
На проспекті Грушевського в Луцьку стався ще один епізод цієї історії. Того дня жінка, яка працює юристкою на місцевому підприємстві, вийшла з дому із чималою сумою грошей. Донести кошти до місця призначення їй не вдалося, оскільки на неї напали в під’їзді та вдарили, щоб пограбувати.

Читати ще: За $5500 переправляли ухилянтів за кордон: у Луцьку судять трьох людей

Ще один з описаних у справі епізодів стався в 2019 році у селищі Олика. За версією слідства, чоловіки там розрізали болгаркою банкомат, де було понад сто тисяч гривень. Лише один з обвинувачених визнав свою вину, інші двоє повністю заперечили її. Вироком Луцького міськрайонного суду вони отримали покарання у вигляді 4, 5 і 7 років тюрми відповідно. Проте з літа ця справа перебуває на розгляді в апеляції, її постійно відкладають з різних причин. Наприклад, засідання у грудні відклали через те, що в одного з обвинувачених виникли проблеми зі здоров’ям.

Читати ще: Так заробив на машину: в Луцьку за торгівлю наркотиками судять юнака

«Ця справа перебуває в судових інстанціях уже шостий рік. Кільком чоловікам інкримінують злочини, пов’язані з грабежами, пошкодженням майна та крадіжками. Що цікаво, нині її розглядають в апеляційній інстанції. Проте з’ясувалося, що в головуючого судді закінчилися повноваження. Тож, схоже, фініш ми побачимо ще нескоро», – розповіли журналісти.

Матеріали справи відправили до Верховного суду. Там мають визначити, хто і де продовжить розгляд цієї насиченої подіями історії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Спиридон Показати IP 3 Березня 2024 08:54
Все це свідчить про безвідповідальне відношення так званих суддів! Гнати їх з посад! І без пенсіїї. Безсовісні. Мають по 100 тис зарплати, так по свинськи себе ведуть. Гади і все!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus