USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.75 9.87

Два підпали, напад у під’їзді та пограбування банкомата: на Волині судять трьох зловмисників

26 Січня 2024 19:46
На лаві підсудних – троє обвинувачених. Їм інкримінують, зокрема, два підпали та викрадення грошей з банкомату. Двоє з підозрюваних свою вину заперечують повністю.

Справу розглядають уже шість років. Нині її досліджують в апеляційній інстанції, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Знищення майна, грабіж, крадіжка, незаконне поводження зі зброєю – ці злочини інкримінують уродженцям Закарпаття, Рівненщини та Амурської області Росії.

Перший епізод справи стосується підпалу гаража в 2017-му. У приміщенні зберігався автомобіль. Повністю вигоріти гараж не встиг, оскільки на місце вчасно прибули рятувальники, які загасили вогонь.

«Свідок ОСОБА_40 в судовому засіданні по цьому епізоду дав наступні показання. Він був знайомий з ОСОБА_12 (обставини самого знайомства не пам’ятає) і той допомагав його сім’ї. У 2017 році попросив «зробити певну роботу», зокрема заподіяти шкоду ОСОБА_41, оскільки той був винен комусь кошти та довго їх не повертав, тому на нього потрібно було «повпливати», – вказано в ухвалі суду.

Другий епізод справи стосується підпалу будинку. Підозрювані кинули коктейль Молотова в дерев’яний будинок. На щастя, власники помітили задимлення й не допустили масштабного загоряння.

«Потерпілий у судовому засіданні дав показання, що 23.03.2017 перебуваючи по місцю свого проживання, прокинувся вночі від «хлопка» у вікно, після чого – яскраве зарево. Вибіг на вулицю та побачив, що горить вікно будинку (у тій кімнаті, де він спав). За кілька хвилин він загасив пожежу та викликав поліцію», – вказано в ухвалі суду.

Відповідно до матеріалів справи, підпал будинку – помста власнику. Останній розповів, що за рік до цього йому телефонували з погрозами з вимогою повернути якісь гроші куму.

Читати ще: Ексвласниця «Луцьккондитера», яку судять за розтрату, переконує, що фабрику в неї «віджали»

Третій епізод зафіксували на проспекті Грушевського в Луцьку. Того дня жінка, яка працювала юристкою на місцевому підприємстві, вийшла з дому з чималою сумою грошей. У під’їзді на неї напали.

«14.09.2017 о 9:45 виходила з квартири, в під’їзді було світло, побачила одну особу в масці, іншу – без маски (тільки боковим зором, серед обвинувачених цієї особи немає), зрозуміла, що будуть вчиняти злочин, тому почала бігти в іншу сторону до сходинкової клітки, відчула удар ззаду по голові та впала», – вказано в ухвалі суду.

Жінка почала кричати. На крик вибігли сусіди. Нападники втекли.

Постраждала розповіла в суді, що з одним з обвинувачених має спільну знайому. Можливо, саме через неї він довідався, що того дня вона виходитиме з дому з великою сумою грошей.

Ще один епізод був у 2019-му в Олиці. За версією слідства, чоловіки розрізали болгаркою банкомат, де на той момент було понад 100 тисяч гривень. Одну з касет банкомату знайшли в гаражному кооперативі. Там же виявили незареєстрований пістолет.
Читати ще: Одну фігурантку затримали в Аргентині: волинських експосадовців, які працевлаштовували підставних людей, досі судять

Лише один з обвинувачених визнав свою вину. Інші двоє повністю заперечили свою причетність. Відповідно до вироку Луцького міськрайонного суду чоловіки отримали покарання у вигляді ув’язнення на чотири, п’ять і сім років відповідно.

Однак із минулого літа справа перебуває на розгляді в апеляції. Поставити крапку в цій історії суд не може, оскільки обвинувачені постійно скаржаться на стан здоров’я й не приходять на засідання.

«Суд вас попереджає, що тільки реанімація може бути серйозною причиною неявки на судове засідання. Це раз. Ми перевіряємо, лікувалися ви чи не лікувалися, що ви там обстежували… Щоб ви розуміли, що у вас високі ризики, що ви будете лікуватися в умовах ізоляції від суспільства. Ви почули? А вас, Грачов, за півтора року я тільки один раз бачив на судовому засіданні», – звернувся до двох обвинувачених суддя Волинського апеляційного суду Петро Борсук.

Але й це судове засідання довелося відкласти, попри присутність двох обвинувачених. Один підозрюваний не з’явився. Нібито він перебуває на лікуванні. Розгляд справи відклали на місяць.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus