USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині заборонили в’їжджати у ліс будь-якому транспорту

9 Квітня 2020 10:57
Через часті підпали в екосистемах, які перетворюється у неконтрольовані пожежі, на Волині - серйозна загроза поширення масштабних пожеж. Поширенню вогню сприяє суха вітряна погода, яка утримується в області тривалий період.

Враховуючи ситуацію, на виконання рекомендацій Управління ДСНС України у Волинській області та з метою запобігання виникнення пожеж, в’їзд будь-якого виду транспорту в лісові масиви області заборонили.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби Волинського ОУЛМГ.

За словами начальника Управління ДСНС України у Волинській області генерал-майора служби цивільного захисту Володимира Грушовінчука, цього року рятувальники Волинської області приборкали понад 300 пожеж в екосистемах на загальній площі більше 510 гектарів, у тому числі 14 пожеж на торфовищах та 7 - у лісах. В Україні таких випадків – понад 15,5 тисяч.

Тож рятувальники закликають волинян не спалювати суху рослинність, адже це спричиняє знищення лісів, житлових будинків та господарських будівель, призводить до загибелі людей, тварин та птахів. А дим від горіння торфовищ та сухої трави надзвичайно шкідливий для здоров’я дітей та дорослих.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ввв Показати IP 9 Квітня 2020 11:17
Люди ...!!! підтримайте петицію про посилення відповідальності про підпал трави... Ваш голос важливий..
123 Показати IP 9 Квітня 2020 12:32
Тобто, від сьогодні жоден трактор, жодна машина, включаючи лісовози тощо не мають права заїжджати в ліс. Ну нарешті. Яка хороша влада :). Ура! Ліс рубати перестануть. Щастя настане, все зазеленіє.
Ганя Показати IP 9 Квітня 2020 13:25
А вронським можна на лосятину їздити службовим транспортом?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus