USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині затвердили сім опорних лікарень

17 Січня 2020 20:03
Уряд затвердив перелік опорних лікарень в усіх регіонах країни, зокрема у Волинській області передбачили сім.

Загалом, було затверджено 211 опорних медустанов, із них у Вінницькій – десять, Дніпропетровській – п’ятнадцять, Донецькій – одинадцять, Житомирській – шість, Закарпатській – вісім, Запорізькій – дев’ять, Івано-Франківській – дев’ять, Київській – тринадцять, Кіровоградській – сім, Луганській – п’ять, Львівській – дев’ять, Миколаївській – шість, Одеській – тринадцять, Полтавській – вісім, Рівненській – сім, Сумській – сім, Тернопільській – шість, Харківській – п’ятнадцять, Херсонській – вісім, Хмельницькій – десять, Черкаській – вісім, Чернівецькій – п’ять і Чернігівській області – дев’ять.

Кабінет Міністрів України 15 січня прийняв розпорядження «Про затвердження переліку опорних закладів охорони здоров’я у госпітальних округах на період до 2023 року». Це дозволить покращити доступність медичної допомоги, сконцентрувати інвестиційні ресурси та розбудувати мережу надання медичних послуг в Україні, пише Район Шацьк з посиланням на Урядовий портал.

Перелік опорних закладів визначений на основі відповідної Методики формування мережі робочою групою, яка була сформована МОЗ України за участю представників Національної служби здоров’я України, Міністерства розвитку громад та територій України, представників проекту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я» та обласних державних адміністрацій.

Однією з головних умов формування переліку стала доступність закладів для пацієнтів. Шлях до лікарні не повинен перевищувати 1 годину. Остаточно перелік опорних лікарень Волині буде відомий у лютому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Народна прокуратура Показати IP 17 Січня 2020 20:28
Бла-бла-бла... Набір пустих і безглуздих формулювань, яекі не дають ніякого розуміння того, що і для чого робиться, і яким чином це покращить охорону здоров'я людей
володимир Показати IP 18 Січня 2020 05:17
та оставте вже одну феофанію а для людей аптека-анальгін батюшка-амінь

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus