USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

На Волині з’ясовуватимуть, як в ОДА оцінювали проєкти, що претендують на фінансування з ДФРР

26 Липня 2019 18:47
За результатами оцінювання, які здійснювала регіональна комісія при Волинській ОДА, в останні роки для фінансування за рахунок коштів ДФРР відбирались проєкти, які лише частково вирішують проблеми лише окремих громад, – зауважують депутати облради у зверненні до Мінрегіону.

Про це йшлося під час пленарного засідання позачергової 24 сесії Волинської обласної ради 26 липня.

Депутати ухвалили звернення до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України щодо оприлюднення результатів індивідуального оцінювання членами комісії проєктів регіонального розвитку 2019 року по Волинській області.

Автори звернення зауважують, що, відповідно до критеріїв оцінки, затверджених наказом Мінрегіону від 24.04.2016 № 80 визначено, що пріоритети мають надаватися проєктам, які мають вплив на всю область, повністю вирішують існуючу проблему, відкривають нові можливості для розвитку регіону, створюють «точки» зростання громади (регіону) у найближчій перспективі, співфінансування з місцевих бюджетів забезпечується в розмірі понад 40%, мають економічну спрямованість. За кожним таким критерієм членами комісії може виставлятись оцінка до 20 балів (максимум 100 балів). В той же час за проєктами, які мають вплив на одну громаду, або декілька громад, опосередковано, або частково впливають на вирішення проблеми, при виконанні яких застосовуються традиційні підходи і технології, співфінансування становить 10% та мають соціальну спрямованість максимальна кількість балів за кожним критерієм не може перевищувати 5-10 (максимум 50).

«Однак за результатами оцінювання, які здійснювала регіональна комісія при Волинській облдержадміністрації, в останні роки для фінансування за рахунок коштів ДФРР відбирались проєкти, які мають суто соціальну спрямованість і частково вирішують проблеми лише окремих громад. При цьому проєкти обласної комунальної власності та міст обласного значення комісією ігнорувались і оцінка таким проєктам занижувалась. Зокрема не потрапляють до числа переможців відбору такі об’єкти, як реконструкція лікувального корпусу з добудовою басейну «Лісова пісня», будівництво школи та спортзалу школи № 27, добудова школи № 13 у місті Луцьку, реконструкція приміщення водолікувального комплексу Луцької поліклініки № 1 під реабілітаційний центр учасників АТО, будівництво полігону ТПВ у місті Нововолинську тощо», – йдеться у зверненні.

За роки існування державного фонду регіонального розвитку від Волинської області не подали жодного проєкту економічної спрямованості, який би давав можливість створити нові робочі місця, залучити інвестиції, які були б спрямовані на розвиток малого і середнього бізнесу.

Як наголошують у документі, від громадськості та представників органів місцевого самоврядування до обласної ради надходять звернення з наріканнями щодо упередженості і необ’єктивності членів регіональної комісії в здійсненні оцінки проєктів ДФРР.

«Враховуючи зазначене, з метою забезпечення принципів відкритості державної влади та органів місцевого самоврядування просимо оприлюднити та надати Волинській обласній раді індивідуальні оцінки виставлені членами регіональної комісії, в розрізі всіх проєктів, які подавались заявниками на конкурс для реалізації за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2019 році. Також, просимо такий принцип відкритості в цьому процесі застосовувати і в майбутньому», – підсумовують автори звернення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus