USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

На Волині на фінансування з ДФРР претендують майже 150 проектів

27 Січня 2019 16:34
На загальну суму у майже 2,4 мільярда в області подали 146 проектів, що претендують на фінансування за рахунок Державного фонду регіонального розвитку. Голосування за проекти відбуватиметься у лютому.

Про це стало відомо під час засідання регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів, що можуть реалізуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Як повідомила секретар комісії, заступник директора департаменту економіки та європейської інтеграції облдержадміністрації Вероніка Бальбуза, заявники подали 146 проектів з урахуванням 21 перехідного проекту. Загальна кошторисна вартість усіх проектів становить майже 2,4 мільярда гривень. Понад мільярд становить потреба фінансування на 2019 рік. Проекти розподілені за сімома основними технічними завданнями. Найбільше, 78 проектів, подали на розвиток людського потенціалу, загальна потреба фінансування на 2019 рік – приблизно 980 мільйонів, три пропозиції на суму 28 мільйонів надали за напрямком «Волинь туристична». За напрямком економіки сталого розвитку подали шість проектів на 109,2 мільйона гривень. П’ять проектів стосуються напрямку місцевої енергетики на суму понад 30,5 мільйона. За напрямком «Волинське село» подали 19 проектів на суму 150 мільйонів. 19 проектів подали на розвиток спортивної інфраструктури на суму понад 140 мільйонів. За напрямком енергозбереження державних і комунальних та медичних закладів подали 16 проектів на суму 121 мільйон гривень.

Не включили до переліку: проект капремонту спортивного майданчика школи №1 у селищі Цумань, оскільки сума фінансування становить менше п’яти мільйонів; створення будинку милосердя у селі Овадне на базі приміщень сільської ради села Красностав, оскільки відсутня проектно-кошторисна документація; виготовлення містобудівної документації Заболоттівської ОТГ (документацію вже розпочали виготовляти); реконструкцію ДНЗ у селі Липини з заміною системи опалення (проект реалізований за кошти інших джерел). Ще вісім проектів не розглядатимуть, адже вони суперечать правилам – кошторисна вартість кожного з них становить менше п’яти мільйонів.

Оцінювання проектів за кожним із завдань відбуватиметься з 4 до 20 лютого. Результати попереднього відбору стануть відомі до 1 березня.

Нагадаємо, на Волині потрібно майже 130 мільйонів, щоб завершити будівництво низки об’єктів у 2019 році.

Ще декілька об’єктів у разі наявності фінансування з ДФРР можуть завершити у найближчі роки. Також назвали ті об’єкти, які втратили можливість фінансування з коштів ДФРР.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus