USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

На Волині зроблять «перепис земель»

12 Січня 2015 10:44
Аудит всіх земель планують здійснити в першому кварталі 2015 року.

Одну з бюджетоутворюючих статей на Волині – плата за землю - ретельно проаналізують, а саме - здійснять аудит усіх земель: паїв, земель запасу, земель місцевого значення, державного значення, земель Міноборони.

Про це повідомив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик під час оперативної наради сьогодні 12 січня.

З його слів, такий аудит має на меті проаналізувати кількість земель на Волині, те як вони використовуються і як йде наповнення до бюджетів плати за цю землю. Контролювати аудит буде радник голови ОДА Сергій Кошарук.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, часто місцеві бюджети недоотримують значних коштів плати за землю через недобросовісних орендарів, які свідомо затягують процедуру оформлення документів на землю. Зокрема, така проблема є в Луцьку, задля вирішення якої створили й спеціальну комісію.

Проте головний документ, згідно з яким можна визначити збитки бюджету міста, є акт сільгоспінспекції. А вона, своєю чергою, дуже обмежена в здійсненні перевірок, адже може їх робити хіба за вказівкою з Києва, або за поданням правоохоронних органів.

А тим часом недобросовісні орендарі, отримуючи дозвіл на користування землею, не поспішають укладати договори і сплачують за землю 1% від оціночної вартості, хоча й повинні сплачувати від 3 до 12%.

Так скористалося таким шляхом підприємство волинського народного депутата – нафтового магната.

Підприємство ТзОВ «ВЕСТ ОЙЛ ГРУП» користується сімома гектарами землі, а сплачує лише 1% від нормативної оцінки. Хоча мало б сплачувати значно більше.

Але такий орендар не один. Нагадаємо, наприкінці 2014 року луцькі депутати навіть викликали на розмову деяких боржників, але результатів від цієї зустрічі було небагато.

Однак міська рада сподівається через суд стягнути такі борги з одного з таких орендарів - ТзОВ «Волинська транспортна компанія». Адже в грудні 2014 року виконком затвердив акт з визначення збитків, аби прокуратура могла подати до суду від імені громади міста.

Адже згідно з цим актом ТзОВ «Волинська транспортна компанія», користуючись землею з порушенням з 03 жовтня 2011 року по 03 жовтня 2014 року включно, заборгувало місту кошти у сумі 339488 гривні 52 копійки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 12 Січня 2015 10:56
Ще цвинтарі треба добре поміряти. Бо хто де хоче там і займає. Обнагліли !
Дід Панас Показати IP 12 Січня 2015 14:52
Зроблять перепис, щоб було легко продавати.
земля Показати IP 12 Січня 2015 16:45
Краще це робити влітку буде видно де засіяно .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus