USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На виборах до Сейму Литви перемогла проукраїнська опозиція

26 Жовтня 2020 12:09
У другому турі виборів до литовського Сейму більшість отримала опозиційна консервативна партія Союз Вітчизни – Литовські християнські демократи. Тепер вони сформують правлячу коаліцію.

Як пише «Європейська правда», про це повідомляє LRT.

Фракція переможців налічуватиме 50 депутатів. Слід зазначити, що членом цієї партії є друг України, експрем’єр Литви Андрюс Кубілюс.

Союз селян та зелених (LVŽS), партія нинішнього прем’єра Саулюса Скверняліса, отримала 32 місця.

Ліберальні політсили Ліберальний рух та Соціально-демократична партія отримали по 13 місць.

Партія свободи, яка вперше брала участь у виборах, отримає 11 мандатів, а Робітнича партія – 10.

Виборча акція поляків Литви та Литовська соціал-демократична Трудова партія здобули по три мандати. Також пройшли 4 незалежних кандидати.

Експрезидентка Литви Даля Грибаускайте назвала результати виборів «найкращим, що могло статися з Литвою у ці скрутні часи».

Дізнавшись результати, консерватори, Ліберальний рух та Партія свободи оголосили, що збираються сформувати правлячу коаліцію на чолі з Інгрідою Шимоніте.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
127 Показати IP 26 Жовтня 2020 13:09
до біса депутатів в Литві, а популіст Зеленський виносить запитання стосовно скорочення кількості депутатів в Україні, як колись робив Кучма.
11й Показати IP 26 Жовтня 2020 15:43
Іншими словами, перемогла партія, яка є маріонеткою західних сил, отже буде сприяти втручанню Литви в українські справи, які виключно спрямовані на забезпеченея інтересів європи та америки. Тому, немає чому радіти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus