USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На «Ягодині» ледь не помер водій вантажівки

9 Листопада 2017 13:14
58 річний водій вантажівки із Полтавщини, який перебував на той час на пункті пропуску «Ягодин», зателефонував «103» і поскаржився на пекучий біль за грудиною.

На виклик терміново виїхала фельдшерська бригада ЕМД. Фельдшер оглянув пацієнта, зняв кардіограму. І одразу ж діагностував гострий інфаркт міокарду, повідомляє Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Раптово стан хворого погіршився: він втратив свідомість, припинилось дихання, зупинилось серце. Фельдшер ЕМД констатував клінічну смерть. Було негайно розпочато реанімаційні заходи: непрямий масаж серця, штучну вентиляцію легень, двічі проводилась дефібриляція.

Реанімація була успішною - за шість хвилин у хворого було відновлено серцебиття, дихання, всі життєво-важливі функції організму. Пацієнта терміново транспортували для подальшого лікування у найближчу лікарню. Ще до приїзду в лікувальний заклад хворий прийшов в свідомість і в стані середньої важкості був госпіталізований у реанімаційне відділенням.

Фельдшер, який успішно провів реанімацію проходив тренінги, які проводились раніше тренерами лікарями УНПЦЕМДМК, інструкторами - рятівниками-парамедиками з Польщі та Литви.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Читач Показати IP 9 Листопада 2017 13:58
У тих довжелезних чергах і вмерти можна. Ще молодець, що викликав медиків

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus