USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.72 39.90
  • PLN 9.75 9.90

На «Ягодині» та «Раві-Руській» повністю заблокований рух вантажівок у бік Польщі

24 Березня 2024 11:15
Польські протестувальники повністю заблокували рух вантажних транспортних засобів у бік Польщі в пунктах пропуску «Ягодин» і «Рава-Руська».

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко.

За його словами, на двох пунктах пропуску – «Ягодин» та «Рава-Руська» – польські фермери взагалі не пропускають вантажні транспортні засоби, які слідують із України в Польщу.

«Тут за останній період маємо нульові показники перетину кордону на виїзд з України. Звісно, що певну кількість вантажних транспортних засобів вони пропускають в бік України, але це далеко від ідеалу, від тих можливостей кожного з цих напрямків», – сказав речник ДПСУ.

За його словами, в бік України, зокрема, через пункт пропуску «Ягодин» за минулу добу прослідувало близько 60 вантажівок.

Як інформували, ввечері 21 березня польські фермери розблокували рух ваговозів на пункті пропуску «Зосин-Устилуг».

У Польщі фермери 9 лютого розпочали загальнонаціональний страйк. Акція протесту триватиме щонайменше до 10 березня. Під час перемовин в Міністерстві сільського господарства президент Національної ради сільськогосподарських палат Віктор Шмулевич заявив, що всі фермери згодні з трьома основними вимогами: вони не хочуть впровадження Green Deal, імпорту сільськогосподарської продукції з України та вимагають підтримки тваринництва.

15 лютого біля МПП «Ягодин – Дорогуськ» розпочалася акція протесту українських перевізників, які зібралися у відповідь на дії польських фермерів і затримують рух ваговозів із польською реєстрацією. За добу, 18 лютого, через міжнародний пункт пропуску «Ягодин-Дорогуськ» не пропустили жоден ваговоз.

23 лютого Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна розробила та пропонує Польщі «План взаємопорозуміння» стосовно деблокади кордону. Він складається з п’яти кроків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 25 Березня 2024 02:48
відмийте котрогось з рольніків від навозу та хай буде президентом..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus