USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На пункті пропуску «Дорогуськ – Ягодин» у черзі досі перебуває близько 700 вантажівок, – ДПСУ

12 Грудня 2023 12:34
Станом на ранок 12 грудня триває блокування руху вантажівок у трьох пунктах пропуску на кордоні з Польщею та в одному – на в’їзд до Словаччини. Загалом у чергах на кордоні – понад 5 тисяч вантажівок.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко в коментарі УП.

«На кордоні з Польщею продовжується блокування трьох напрямків «Рава-Руська-Гребенне», «Краківець-Корчова» і «Шегині-Медика». На цих напрямках в черзі в бік України – 2600 вантажівок. Найбільше – навпроти пункту пропуску «Шегині». Залишається приблизно та кількість вантажівок, які і до цього перетинали ці ПП, інтенсивності не відмічаємо.

Щодо пункту пропуску «Дорогуськ-Ягодин», де вчора після 14 години був розблокований рух. Станом на ранок за інформацією від польських прикордонників, у черзі перебуває приблизно 700 вантажівок. Станом на вчора на ранок це була 1000. Тобто є збільшення кількості вантажівок, які перетнули кордоном за минулу добу. Всього кордон на цьому напрямку перетнуло 420 вантажівок, 300 з яких – в бік України.

Показників, які були до 6 листопада ще немає, але ми сподіваємося їх досягти в найближчий час», – сказав Демченко.

Читати ще: Протест польських перевізників на ПП «Ягодин – Дорогуськ» розігнав місцевий чиновник

Стосовно фури на пункті «Дорогуськ-Ягодин», яка напередодні ввечері заблокувала рух вантажівок в бік України з польського боку, Демченко зазначив, що українські охоронці кордону не мають інформації щодо того, чи залишається ця перешкода, але підтверджують, що рух вантажівок на цьому напрямку здійснюється в обидва боки.

Щодо пункту пропуску «Ужгород-Вишнє Нємецке» на кордоні зі Словаччиною – блокування руху продовжується. У бік України, за інформацією від словацьких прикордонників, перебуває майже 600 вантажівок. Загалом у ЄЧерзі зареєстровано більше 1200 вантажівок на виїзд хотіли би перетнути кордон зі Словаччиною.

Інтенсивність руху в пункті пропуску «Чоп-Захонь» з Угорщиною залишається. Станом на ранок 500 вантажівок у черзі очікують перетину кордону, зазначив речник ДПСУ. Також, за словами Демченка, відмічається збільшення вантажопотоку і на кордоні з Румунією, де раніше черг не спостерігалося. Так у пункті пропуску «Порубне-Сірет» станом на ранок в’їзду в Україну очікують 800 вантажівок.

Нагадаємо, з 6 листопада 2023 року польські перевізники проводили страйк на прикордонних переходах з Україною, висуваючи низку вимог. Серед основних вимог – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Європейським Союзом до 30 червня 2024 року.

11 грудня стало відомо, що місячна блокада найбільшого вантажного пункту пропуску «Ягодин – Дорогуськ» завершилася. З 14:00 було відновлено стабільний рух вантажівок. Увечері того ж дня повідомляли, що рух вантажного транспорту через пункт пропуску «Дорогуськ-Ягодин» було знову заблоковано.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus