USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

На «Ягодині» затримали двох чоловіків, які продавали українок в сексуальне рабство в Німеччину

16 Січня 2019 10:37
На "Ягодині" затримали волинянина та громадянина Вірменії, які намагались перемістити через кордон трьох українок задля їх подальшої сексуальної експлуатації до Федеративної республіки Німеччина.

Затримали 29-річного громадянина України та 31-річного громадянина Республіки Вірменія, під час спроби вивозу ними закордон трьох громадянок України, про це інформує прес-служба прокуратури Волині.

За процесуального керівництва прокуратури Волинської області слідчими слідчого управління спільно з працівниками відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, Головного управління Національної поліції у Волинській області та міжрайонного оперативно-розшукового відділу (з місцем дислокації населений пункт Луцьк) Державної прикордонної служби викрито та в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України затримано громадянина Вірменії та волинянина, які вербували і планували перемістити молодих жінок задля їх подальшої сексуальної експлуатації до Федеративної республіки Німеччина.

Затримано чоловіків під час переміщення трьох українок через міжнародний пункт пропуску «Ягодин» до Республіки Польща.

За цим фактом розслідується кримінальне провадження про незаконне вербування та переміщення людей з метою сексуальної експлуатації (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 149 КК України).

В поле зору оперативних підрозділів один із зловмисників потрапив ще влітку минулого року. В ході оперативної розробки було задокументовано декілька фактів підготовки до здійснення злочинної діяльності та встановлено коло причетних осіб. Зловмисники, користуючись уразливим станом потерпілих, обіцяли влаштувати дівчат на нібито легальну роботу в Німеччині, а насправді шляхом обману, заганяли жертв в боргову кабалу для подальшої сексуальної експлуатації.

У кримінальному провадженні проводяться необхідні першочергові слідчі та процесуальні дії.

Вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру та обрання їм запобіжного заходу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Факт Показати IP 16 Січня 2019 14:02
Цікаво буде ще почитати рішення суду.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus