USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

На ЗАЕС перебувають п’ять сотень російських бойовиків, – Зеленський

25 Вересня 2022 07:00
На Запорізькій атомній електростанції український технічний персонал працює як заручники, оскільки там знаходиться пів тисячі російських бойовиків із військовою технікою.

Про це розповів Володимир Зеленський в інтерв’ю французьким ЗМІ, передає Укрінформ.

«росія захопила цю (Запорізьку – ред.) атомну станцію. Зараз там знаходиться технічний персонал України, але вони – як заручники, бо там знаходиться 500 бойовиків, окрім техніки. Це вже підтвердило МАГАТЕ», – зазначив він.

Читати ще: Росіяни з РСЗВ стріляють із території Запорізької АЕС, – The Insider

Глава держави поінформував, що наразі ЗАЕС відключена і персонал бореться, аби включити хоча б один блок із шести.

Він підкреслив, що росія не зацікавлена у роботі станції. Так, за словами Президента України, по-перше, росіяни прагнуть, аби ЗАЕС не постачала електроенергію в українські регіони, а, по-друге, Європі.

Зеленський також наголосив на ризику ядерного вибуху на станції через дії росіян, нагадавши, що на ЧАЕС зірвався один блок, а на ЗАЕС загалом шість блоків.

Як повідомлялося, Запорізька АЕС, найбільша атомна станція в Європі, з 4 березня захоплена російськими військовими. Відтоді на майданчику станції загарбники розміщують військову техніку та боєприпаси, а також обстрілюють прилеглу територію і саму станцію, руйнуючи ЛЕП, спричиняючи відключення енергоблоків.

На запрошення уряду України МАГАТЕ сформувало місію для візиту на тимчасово окуповану Запорізьку атомну електростанцію. До її складу увійшли 14 міжнародних експертів. Місія сфокусувалась на трьох завданнях: фізичний захист; ядерна безпека; гарантії нерозповсюдження ядерних матеріалів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus