USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Закарпатті видобуватимуть сіль. Родовище зможе цілком забезпечити всю Україну

13 Серпня 2022 07:00
У Закарпатській області планують розробляти Буштинське соляне родовище та добувати до 150 тисяч тонн солі на місяць. Родовище зможе забезпечити 100% потреби України у технічній солі.

Про це повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита, пише Економічна правда.

За його словами, на території Буштинської громади Тячівського району стартували роботи в межах інвестиційної угоди з ТОВ "КАТІОН ІНВЕСТ".

У Буштинському соляному родовищі добувати сіль планують методом підземного вилуговування через бурові свердловини з поверхні землі.

"На жаль, через бойові дії на Донеччині зупинилося держпідприємство "Артемсіль", яке забезпечувало 100% потреби країни. Саме тому для виконання окремих завдань щодо покриття продовольчої безпеки країни Закарпаття включилося в цю складну, але надважливу роботу.

Після попередніх геологічних досліджень виявили колосальний соляний пласт, котрий починається з 35 до 500 метрів", – повідомив начальник ОВА.

За його словами, вже розпочали інженерні роботи з будівництва під’їзної дороги, розмітки бурових майданчиків, облаштували місця для працівників тощо. Також закупили сучасне обладнання для глибокого промислового буріння.

"За інформацією фахівців, вже через шість місяців ми будемо мати першу видобуту сіль. Родовище зможе забезпечити 100% потреби України у технічній солі, яку постачатимуть для утримання доріг у зимовий період. Зараз потреба країни в технічній солі – до 450 тисяч тонн на сезон.

Після планового розвитку інфраструктури підприємство розпочне постачання столової солі для населення", – додав Микита.

Нагадаємо, ДП "Артемсіль" – найбільше в Європі підприємство з солевидобутку – через бойові дії зупинило роботу навесні. Запас готової продукції вивезли ще у квітні, після чого в Україні виник штучний ажіотаж.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Категорія А Показати IP 13 Серпня 2022 09:16
На Закарпатті сіль добували споконвіку і то було одне з основних соледобувних підприємств. Але з метою усунення конкурента "Артемсіль" з допомогою лоббістів, кришувальників зробили все для того, щоби його не стало і все солевидобування було сконцентроване в Артемівську. Дрогобич теж став такою собі музейною кустарною солеварною - в примислових масштабах загрози для "Артемсолі" не робив. А тепер коли півень клюнув - прозріли всі і побачили воочію плоди своєї дурі і корупції ! Розумні знають, як вийти з критичної ситуації, а мудрі в неї не попадають ! Мудрістю там і не пахло ! Отак і Україну будуємо !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus