USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На зарплату луцьким освітянам може забракнути 60 мільйонів

14 Травня 2022 11:11
Бюджету Луцької громади не вистачає орієнтовно 60 мільйонів гривень освітньої субвенції з держбюджету.

Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини повідомив директор департаменту освіти Луцької міської ради Віталій Бондар.

Нагадаємо, з 24 лютого дитячі садочки в Луцькій громаді не працюють, а школи переведені на дистанційну форму навчання. Як зазначив посадовець, незважаючи на те, що зараз садочки не працюють, працівники отримують заробітну плату. Проте деякі доплати їм зняли.

«Зарплату всі отримують, працівники садочків зараз мають менший відсоток престижності, але всі на зарплаті, ніхто не звільнений», - запевнив він.

Читати ще: Коли в Луцьку відкриють дитсадки

Однак, як додав Віталій Бондар, є нестача освітньої субвенції, що надходить з держбюджету. Якщо ситуація не виправиться – доведеться переглядати надбавки педагогам.

«З червня по грудень не вистачає 60 мільйонів освітньої субвенції, яку держава не доплачує бюджету громади. Це тільки станом на зараз, а що буде завтра, я не знаю. Тому є необхідність переглянути і престижність, і окремі надбавки, і доплати педагогам», - пояснює він.

Нагадаємо, навчальний рік у луцьких школах триватиме до 9 червня. Школярі завершуватимуть навчання дистанційно, очних занять до літа уже не буде.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Вася Показати IP 14 Травня 2022 12:18
В кому зараз вистачає . В школу не ходять а дистанційна то можна і зменшити зарплати на час війни.
Читач до Вася Показати IP 14 Травня 2022 15:40
До твого відома, з освітян всі доплати познімали, і де тільки можна було врізати врізали. Відпустку в два рази зменшили і оздоровчі (доплата до відпускних) не будуть платити.
Петро Показати IP 14 Травня 2022 13:22
Більшість людей взагалі припинило роботу і нічого не отримують на відміну від освітян. Їсти і платити компослуги потрібно всім і у всіх є діти, не тільки в освітян. Особый статус зараз недоречний, добре що це платять за неробство і гріх вимагати в цей період доплати. Що може в майбутньому цей "желудок" навчити?
Батько і мати Показати IP 14 Травня 2022 14:27
А цікаво, чи знайдеться хоч один свідомий освітянин і признається, що в теперішніх умовах, при такому освітньому процесі і з такими низькими результатами йому встидно отримувати зарплату ? Оскільки, тепер сім'я, батьки перебрали на себе значну частину освітніх і виховних функцій - то, відповідно, і значну частину коштів міського бюджету треба направити безпосередньо на учнівські сім'ї, а не на напіввчителів !
1 до Батько і мати Показати IP 14 Травня 2022 23:37
Навряд чи знайдеться... Не знав чому таке ставлення до освітян. Я людина, яка дуже цінує освіту. Завжди любив своїх вчителів. Завжди вважав, що вони молодці, оскільки покладають своє життя (?) на таких тупаків як я... Але зараз з ними працюю :( Чесно, коли кацапія на нас напала, ще не бачив жодного вчителя, який би сказав - "заберіть мої доплати, я з ЗСУ і/або т.д. і т.п.". Все що чую - "це незаконно!" (бо ж закон про повну загальну середню освіту не змінили), ми єдині хто працюємо (бо ж сплели три сітки маскувальні на дистанційці)... Тому якщо ви знайдете такого освітянина, подякуйте від мого імені.
1,2,3 Показати IP 14 Травня 2022 15:01
А в офшорах мало грошей? А депутатам, суддям, прокурорам на їх зарплати вистачає? Тільки освітян всі бачать?
1 до 1,2,3 Показати IP 14 Травня 2022 23:45
Бла,бла,бла. Як раз освітяни і плачуть більше всіх. Субвенцію забрали, образливо, згоден. Але важко всім!!!!!!!!!!! Можливо заберуть доплати, можливо буде влітку простій. Але не забувайте в який час ми живемо. Скоро ми забудемо про ці негаразди (завдяки ЗСУ) і освітяни й надалі будуть деребанити місцеві бюджети.
розчепірка 13 Показати IP 14 Травня 2022 18:42
А якого біса нульове розмитнення,якщо не вистачає коштів? Хто нарешті пояснить? Баригі натягнули десятки автівок на рило.І будуть лупити шалену цифру.
Не Петро і не Вася) Показати IP 14 Травня 2022 22:52
Диванні експерти - освіта це ваше майбутнє!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus