USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

На Шопена встановлять «лежачий поліцейський»?

28 Вересня 2011 11:29
Лучани просять у луцької мерії встановити «лежачий поліцейський» на вулиці Шопена: люди стурбовані безпекою пішоходів, а особливо дітей.
Під час сесії Луцької міської ради у середу, 28 вересня, депутат фракції «Наша Україна» Анатолій Пархом’юк озвучив відповідну заяву мешканців вулиць Шопена, На таборищі, Некрасова, а також батьків дітей, які займаються у Палаці учнівської молоді Луцька, що знаходиться на вулиці Шопена.
«Не дивлячись на те, що в даному місці перетин вулиці облаштовано пішохідним переходом типу «зебра», він не забезпечує безпечний перехід даної вулиці, скоріше сприяє небезпеці», – процитував заяву лучан депутат.
Раніше по обидві сторони пішохідного переходу, приблизно за 80-100 метрів від нього, висіли знаки «Декілька поворотів», «Діти» та «Обмеження максимальної швидкості до 40 км/год». Нині ж вони з невідомих причин зняті, каже Пархом’юк.
«Тому автомобілісти з-за повороту 90 градусів, як з однієї сторони, так і з іншої, рухаючись зі швидкістю більше 80-100 кілометрів за годину, бачать пішохода, який рухається безпечно, всього за 30-40 метрів від переходу. А це загрожує наїзду на пішохода», – зазначив обранець громади.
Ускладнює ситуацію і те, що по обидва боки переходу паркується багато машин, через які пішоходи та водії не можуть нормально бачити всю дорогу.
До всього, у темну пору доби перехід не освітлюється, що сприяє непоодиноким ДТП.
«Найкращим вирішенням цієї проблеми було б облаштування даного пішохідного переходу «лежачим поліцейським», – висловив вимогу лучан депутат.
У підсумку запит Пархом’юка колеги по депутатському корпусу підтримали.
Нагадаємо, 21 вересня на вулиці Шопена в Луцьку під колеса «Мерседеса» потрапив 8-річний хлопчик – у тяжкому стані його госпіталізували до реанімації.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Вова Показати IP 28 Вересня 2011 11:36
До уваги Пархом'юка:вулиці Некрасова немає,натомість є вулиця Нестора Бурчака.Знаток,блін...
Mirna до Вова Показати IP 28 Вересня 2011 19:48
до уваги вови люди, які там живуть називають свою вулицю некрасова, і саме так вони написали у заяві пархомюку, яку він і озвучував
водій Показати IP 28 Вересня 2011 11:52
От Пархом’юку не треба всіх судити по собі і говорити, що всі водії рухаються зі швидкістю більше 80-10 км/год. Думаю, слід вивчити ситуацію з встановленням лежачих поліцейських досконаліше на предмет утворення заторів з транспорту, що рухається з пр. Волі по вул Шопена.
СПАСАЙСЯ хто ще зможе Показати IP 28 Вересня 2011 12:20
Взагалі необхідно практично всі пішоходні переходи "Типу зебра" обладнати лежачими поліцейськими, а якщо це задорого, то дайте пішоходам змогу офіційно мати нарізну, шумову чи іншу ефективну зброю проти знешкодження водіїв-покидьків! А то В О Н О - *лядюга, *андон-перештопаний пізд*ть собі по мобілі і мчить десь під 90 і за 50 см зупиняється в у вільному третьому ряду біля побілівшого пішохода, а у двох рядах "Богдани" стоять законослухняні перед переходом, чекають поки перейдуть люди!!! Коли такий "льотчик" грохне кого - небудь із діточок чи внучків *лімчука, *оманюка чи подібного П О Ц А, то щось дійсно зміниться в місті, але на жаль їхні "отпрыски" в булочну пішки не ходять............ А роль ДАІ у забезпеченні безпеки пішоходного руху сьогодні взагалі нульова. Висновок напрошується лише один: спасение утопающих - дело самих утопающих:(((
Вінстон до СПАСАЙСЯ хто ще зможе Показати IP 29 Вересня 2011 07:57
Молодца!!!!!!!!!!!!!! +100
пацанчік Показати IP 28 Вересня 2011 16:19
Пропоную там вирити підземний перехід, що нікого не наламувати.
Лучанин Показати IP 29 Вересня 2011 02:38
А що, встановлення "веселих горок" зменшить кількість припаркованих авто? Якщо вже глобально підходити, то дійсно, треба рити підземний перехід. Як мінімум, треба перед палацом піонерів зробити нормальну безкоштовну стоянку щоб розчистити дорогу і перенести перехід в той самий кут, який створює проблеми, що збільшить видимість як для пішоходів, так і для водіїв!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus