USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На спекулянтів влада нацькує СЕС і податкову

22 Лютого 2011 12:08
Перевірка цін на борошно на ринках і в торгових точках Волині протягом останніх вихідних засвідчила, що деякі підприємці майже удвічі безпідставно завищують ціну, – стверджує заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк.
Про це йшлося 21 лютого під час селекторної наради.
Він зазначив, що середня роздрібна ціна на борошно становить до 3,5 гривень. А будь-яке завищення – спекуляція підприємців.
«Як контролювати? Приходимо, дивимося сертифікат походження цього борошна. Про який сертифікат можна говорити, коли зранку ціна в цього продавця була три гривні, а ввечері він ставить шість?», - сказав Карпюк.
Карпюк вважає, що такі підприємці користуються безконтрольністю інспекції по цінах, управління економіки районних державних адміністрацій «які повинні контролювати на місцях.
«Підприємець Ярема Т.С., торгове місце номер 19, ринок Лучеськ – 5,5 гривень. Дорогий пане Ярема для міста Луцька і для всіх нас. Гарне дуже у вас борошно. Магазин «Гурман», Північний ринок: перевірити наявність касового апарату, всіх вхідних-вихідних – 9,5 за упаковку 2 кілограма», - прокоментував голова облдержадміністрації Борис Клімчук результати перевірок.
Найвища ціна в області, кажуть обласні чиновники, зафіксована в підприємця Віоланської О.В. в торговому центрі «Караван» та у магазині «Фуршет». В точках продавали борошно певних виробників майже по шість гривень за кілограм.
Губернатор також доручив санстанції ретельніше перевірити підприємців, що продають борошно за завищеними цінами на дотримання санітарних вимог.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
seal Показати IP 22 Лютого 2011 12:19
"Губернатор також доручив санстанції ретельніше перевірити підприємців, що продають борошно за завищеними цінами на дотримання санітарних вимог". Совок живе і процвітає. Щось мені це все дуже нагадує сюжет із "Діамантової руки" - "А если не будут брать - отключим газ".
Hunter Показати IP 22 Лютого 2011 13:16
Якщо буде борошно по 2 грн. за кілограм, тоді хто буде купувати за 6 грн.? Дайте дешеве борошно, цукор і т.д. У нас ринкова економіка. P.s. Було б добре ще переглянути ціни на пальне, електроенергію, газ. І насварити тих, хто ті ціни піднімає.
дідо Показати IP 22 Лютого 2011 15:59
Капрюк-безграмотний совок...статтю про спекулацію давно відмінили.Ціни формує вільний ринок,а не чинуша ЗЛОЧИННО використовуючи санстанцію та податкову. Куди тільки дивиться прокуратура ?.
баба Показати IP 22 Лютого 2011 20:51
а Дідо нема більш чим зайнятись тільки виписувати тут нісенітниці. от ти такий розумний да, то чого бєздєльнічаєш? невже твій "розум" ніде приткнути? не в моді сьогогдні дурні, вони лиш здатні сидіти в інтернеті і писати тупі коменти ...сором
Лучано Показати IP 24 Лютого 2011 16:16
Сьогодні на Волині ціни на продукти харчування знаходяться у сфері дії вільних цін. Не чиновники диктують ціни, а ринок. Дивно звучать заяви губернатора та його заступника-підлабузника Карпюка, про те що вони зробили для волинян: і борошно повинно бути по 3,50-3,80 за кг., і те що вони будуть підприємців штрафувати і закривати. Питання: як можна штрафувати підприємців фізичних осіб? А ні як, немає правових підстав. А ще дивніше - чому піднялись ціни на хліби масового вжитку. Виходить забрехались чиновники. Говорять одне, а ринок диктує свої умови. Тому що не має державних підприємств і державних ринків та виробників, які б контролювали державні інспекції. Усі стали приватниками. А приватникам чиновники не указ, хто відкупить, а хто й пошле подалі. ось і маємо картину губернатор,Карпюк роблять вигляд що щось роблять для народу, а народ йде в магазин і дивується чому ціни ростуть і далі після слів чиновників. А ціни і будуть рости тому що заклали в ЗУ Про бюджет на 2011 рік ріст мінімальної зарплати, ростуть в цінах паливно-мастильні матеріали, запчастини НКРЕ України щомісяця піднімає ціни на електроенергію для промислових підприємств. Ціни на газ зросли три рази за 2010 рік для інших споживачів. Час покаже хто зробив для України хоча б щось, а хто прозасідався. А поки для волинян радісна новина Клімчуку продовжили термін перебування на державній службі ще на 5 років. напевно за заслуги у боротьбі з ростом цін.
Сухий Р.Л. Показати IP 26 Лютого 2011 22:47
от навіщо писати непотріб, а потім його ще копіювати і вставляти під кожною статтею! на кого працюєте шановний "Лучано" ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus