USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

На Волині – особлива літургія. ФОТО

25 Жовтня 2011 15:40
Інваліди на візках, незрячі, глухонімі, люди з вадами слуху... Кілька десятків людей з особливими потребами разом з родинами відвідало особливе ранкове богослужіння у храмі Всіх святих Землі Волинської у Луцьку 24 жовтня.

Божественна Літургія відбувалася посеред храму, а не за зачиненими царськими воротами, як це робиться зазвичай. Ініціатор проведення богослужіння для неповносправних – Волинська єпархія УПЦ. Підтримав цей задум голова відділу церковної благодійності та соціального служіння РПЦ, єпископ Смоленський і Вяземський Пантелеймон, який завітав до Луцька на запрошення митрополита Ніфонта.

Звертаючись до присутніх у храмі неповносправних, він назвав їх обранцями Божими.
«Кого Господь любить, того карає найбільше, - сказав владика Пантелеймон. – Ви позбавлені багатьох спокус, зате у вас є можливість молитися Богу безперестанку, не звертаючи уваги на зовнішні принади цього світу. Ви маєте змогу відчути невидиму красу Божого світу, щиро послужити Богу, і я радий, що можу бути разом з вами».
Митрополит Ніфонт назвав літургію для неповносправних особливою подією для Волині та єпархії. За його словами, навіть у тимчасовому приміщенні храму всіх Святих, яке часто називають просто модулем, присутній Христос. «Шляхи Господні – незбагненні і діла його дивні своєю великою милістю», - каже він - «тут сліпі духовно бачать, глухі –духовно чують, а неходячі знаходять найкоротший шлях до Господа».
Керуючий Волинською єпархією також подякував владиці Пантелеймону за ідею соціальної служби у храмі і пообіцяв проводити такі літургії постійно.

Тетяна Симінська з Волинського обласного молодіжного реабілітаційного центру «Джерело життя», яка відвідала богослужіння, розповіла, що побувала в цьому храмі вперше. «Відчуваю спокій і торжество на душі», - каже дівчина.
«Ця служба – знакова і важлива для мене», - зізнався незрячий студент семінарії Олег Климонюк.
Голова Дорадчої ради Волинських обласних організацій інвалідів Юрій Симончук підтвердив, що Волинська єпархія УПЦ постійно опікується неповносправними. Зокрема, інвалідам допомагають матеріально, священики проводять для них уроки духовності, організовують паломницькі поїздки.

За вагомий особистий внесок у поліпшення життя неповносправних Юрій Симончук вручив грамоти від благодійної організації «Обличчям до істини» трьом священикам єпархії - Валентину Марчуку, Олександру Мазураку та Володимиру Гринюку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Exaboto Показати IP 25 Жовтня 2011 18:02
оце щастить людям бути обранцями божими...
geor Показати IP 25 Жовтня 2011 19:55
МОЛОДЦІ!ВЛАДИКА МОЛОДЕЦЬ,ЩО ЗВЕРТАЮТЬ УВАГУ НА ТАКИХ ЛЮДЕЙ
kvaak30 до geor Показати IP 25 Жовтня 2011 20:50
Нічого подібного, ніхто там не звертає увагу на інвалідів, а просто роблять на тому піар і, як це би не виглядало сумно, але відмивають гроші. Я сам належу до катигорії неповносправних і коли хочу помолитись, то йду до Церкви разом з усіма і стою. А це, шо зробила МП,- то просто тупий піар на інвалідах! ГАНЬБА!
Лучанин до kvaak30 Показати IP 26 Жовтня 2011 09:27
Ага. Особливо отець Олександр дуже хитрий. Вже сім років з допомогою сліпих піариться - займається з ним хоровим співом. Ух, який хитрий. А грошей повні міхи навідмивав.
украінській міръ Показати IP 26 Жовтня 2011 10:00
Благолепное действо во славу РПЦ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus