USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

На Волині даішники «полювали» на пішоходів-порушників

25 Січня 2011 17:03
За півгодини працівники ДАІ правоохоронці зафіксували майже 20 порушень правилами дорожнього руху пішоходами.
Оскільки саме пішоходи часто стають причиною виникнення аварійних ситуацій, Державтоінспекція Волині провела рейд щодо порушення правил дорожнього руху перехожими.
У 20 зафіксованих випадках порушень пішоходи знаходили собі виправдання, мовляв, ситуацію вони контролюють, усі автівки пропускають й аварійної ситуації не створюють, розповіли у ВЗГ УМВС України у Волинській області.
«Штрафник-пішохід» Едуард запевнив, що правил дорожнього руху «практично» не порушує. Бувають випадки, каже, коли потрібно швиденько перейти дорогу до магазину. А до переходу, який за кілька метрів, не дуже хочеться йти. По сторонах подивився, оцінив ситуацію – і чкурнув.
Після того, як дізнався, що доведеться платити штраф, пообіцяв, що переходитиме вулицю тільки у встановленому місці.
Виконуючий обов’язки начальника сектору моніторингу, юридичного забезпечення та зв’язків з громадськістю УДАІ УМВС України у Волинській області майор міліції Андрій Владимир розповів, що якраз пішоходи у більшості випадків створюють аварійні ситуації.
Одним із найпоширеніших порушень ПДР з їхнього боку є раптовий вихід на проїзну частину. Правила категорично забороняють раптово виходити, вибігати на проїзну частину, в тому числі на пішохідний перехід.
Перед виходом на проїзну частину, кажуть в ДАІ, перш за все необхідно впевнитись у відсутності небезпеки для себе та інших учасників дорожнього руху.
Працівники Державтоінспекції нагадують, що згідно з чинним законодавством за перехід дороги в недозволеному місці пішоходу загрожує штраф у розмірі від 51 до 85 гривень. А у випадку, якщо його дії спричинили створення аварійної ситуації, штраф збільшується до 255 гривень.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ласковая Показати IP 25 Січня 2011 17:08
Шкода, що вчора я спішила на роботу і не зняла на мобільний як даішник сам переходив дорогу в невстановленому місці. Автомобіль (не службовий) зупинився на тролейбусній зупинці, з нього, як кажуть "не спєша", вийшов даішник і між автомобілями і маршруточками перебіг вулицю. а вчора дорога була слизька, бо мороз був вночі і зранку. Отака історія.
109 Показати IP 25 Січня 2011 22:16
На них теж наіжджають, нема чого чванитись.
Вадим Показати IP 26 Січня 2011 00:04
Знову людей мучать.... Якби ще толк з того був, як би штрафували, то б безтолкові мами не бігали через Соборності з колясками по дорозі!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus