USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині орендар мало не «умертвив» водойму. ВІДЕО

4 Листопада 2010 14:42
Рибінспектори у селі Мирному Горохівського району Волині піймали орендаря ставка, який незаконно виловив у ньому всю рибу.

Про це йдеться у новинах каналу НТН .

Орендар сільського ставу з Волині знищив у водоймі все живе. Виловив рибу сіткою і сподівався продати на ринку. Та потрапив на очі рибохорони, й тепер відповідатиме перед законом.

Як розповів керівник управління Волиньдержрибохорони Сергій Кордонський, громадянин запевняв, що у нього всі є документи, що дозволяють вилов риби. «Коли ми перевірили, то в нього був тільки дозвіл на спецкористування, а на вилов риби у нього документів не було. Тобто він міг тільки користуватися водоймою, а вилучати водні живі ресурси - не мав права», - розповів Кордонський.

Природоохоронці повідомили, що орендаря ставка свідомо позбавили права ловити рибу. Адже починаючи з 2000-го року, відколи він став опікуватися ставом, тричі вночі спускав зі ставка воду, а рибу вибирав.

Несумлінному орендареві робили зауваження. Але той не послухався, й наступного разу вирішив «виловити» рибу серед білого дня. Під час чого його й затримали природоохоронці.

Упродовж двох годин він сперечався з рибінспекторами.

Співробітник управління Волиньдержрибохорони Олександр Климнюк розповідає, що під час затримання орендар вів себе зувало. «Погрожував, що викличе інші інстанції правоохоронні, що нас можуть пов'язати, нас можуть судити. Що ми неправомірно влізаємо у його господарську діяльність і, звичайно, не давав пояснення, ображав, чинив опір», - розповів Климнюк.

Тепер справою браконьєра займатиметься прокуратура. Рибінспектори ж зітхають: такі інциденти на Волині трапляються щорік, частіше усього - восени. І часто результатом роботи лиходіїв є мертві водойми. Адже в озерцях, де «попрацювали» такі горе-ловці, риба середніх розмірів може з'явитися лишень за років два-три. Без неї став швидко заростає, а буває, що і зникає взагалі.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Мішка Показати IP 4 Листопада 2010 15:07
Таких треба вбивати... То кати... Нищать природу... Наші онуки через таких зможуть рибу тільки на малюнках побачити і в акваріумах... Судити.... І садити....
11 Показати IP 4 Листопада 2010 15:09
от бидло-після таких лишається пустиня скрізь.
Oleg Показати IP 5 Листопада 2010 09:10
Те, що впіймали цього браконьєра, то тільки маленька крапля в морі, зараз кругом на річках, старицях сітки просто не виймаються з води, стоять круглорічно. А рибінспекція буває раз в 2 роки в нерест навідується...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus