USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині відзначили століття «Лісової пісні». ФОТО

8 Серпня 2011 13:25
На Волині відбулось поетично-мистецьке дійство, присвячене 100-річчю від написання драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня» – з нагоди свята в урочищі Нечимне, що на Ковельщині, зібралось кілька сотень прихильників творчості видатної волинянки.

На дійство із назвою «Лісова пісня» у неділю, 7 серпня, прибули представники творчої та наукової інтелігенції, а також місцеві та обласні владці. Відвідали свято і мешканці навколишніх сіл.

Організацією творчої частини свята займалась обласна організація Національної спілки письменників України. Цього дня тут співали, танцювали, читали вірші та демонстрували акторську майстерність як волинські митці, так і гості з інших регіонів.










Усі відвідувачі свята мали нагоду побачити та почути постановку уривків з «Лісової пісні» у виконанні акторів трьох театрів: Волинського академічного обласного театру ляльок, Волинського облмуздрамтеатру імені Тараса Шевченка та Львівського драматичного театру імені Лесі Українки.












Як розповіла голова волинського осередку НСПУ Ніна Горик, подібне свято в урочищі Нечимне відбувається вже водинадцяте.

Цю місцевість для святкувань обрали невипадково, адже події «Лісової пісні» розгортаються саме в Нечимному біля однойменного озера.










Також Ніна Горик розповіла, що до століття драми-феєрії письменницька організація Волині видала збірник «Стежками «Лісової пісні», до якого увійшли публіцистичні матеріали про це поетично-мистецьке свято, а також поетична антологія «Від серця до серця» – вірші волинських поетів, присвячені Лесі Українці. Придбати збірник можна було за 25 гривень.









Голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук, попри відпустку, теж прибув на вшанування творчості Лесі Українки. Високопосадовець цитував її поезію зі сльозами на очах.







А голова Волиньради Володимир Войтович пообіцяв, що у наступному році в обласному бюджеті передбачать кошти на очищення озера Нечимне, яке за останнє десятиліття майже перетворилося на болото і заросло диким рисом.

«Треба, щоб Нечимне було чистим. Агітувати депутатів, я думаю, не треба буде. І ми приймемо таке рішення. І в наступному році це буде зроблено. В пам'ять про Лесю Українку», – зазначив він.

Очільник Національної спілки письменників України, народний депутат Володимир Яворівський, який побував на дійстві, висловився:

«Я переконаний, що вся мисляча, інтелектуальна Україна прислухається до цього дійства. Бо сьогодні нічого важливішого не відбувається… Поезія Лесі Українки – це поезія найвищого світового масштабу. Шекспір може тільки поруч стояти», – висловився він.











Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
читач Показати IP 8 Серпня 2011 14:40
І як можна писати про літературне свято, при цьому навіть не зазначивши хоча би письменників - лауреатів Національної премії, присутніх на заході... диву даюся з такого висвітлення. Це ж не свято пісні і танцю, а в першу чергу поетичне, хоча, може, журналісти про це не знають
Geger Показати IP 8 Серпня 2011 15:34
Дивіться як Войтович принципово ігнорує національний стрій - ніколи манкурт себе національно не ідентифікує.
Vika Показати IP 8 Серпня 2011 16:58
Войтович мені зовні на Берію схожий :)
марко Показати IP 8 Серпня 2011 16:59
А ви впевнені, що він українкць?
Vika Показати IP 8 Серпня 2011 17:10
Войтович мені зовні на Берію схожий :)
Читач - 2 з Києва Показати IP 9 Серпня 2011 07:12
Щодо Войтовича. Прихвостень Клімчука одягнув на національне свято в ліс до кліщів в болото краватку і класичний костюм, ніби він поїхав на суд в Гаагу. Люблю Волинь, але соромно за прислужників.
Niсk Показати IP 9 Серпня 2011 11:25
Чувак з дудкою і папіросою прикольний. Ще б між пальці другої руки чарку горілки - універсальний музикант вийшов би..... :)))
якщо чесно Показати IP 10 Серпня 2011 00:22
до коментатора "читач" нудить від вас, велика письменницька "еліто"!!! аякже про вас треба писати, бо ви всі ЛЮДИ З ВЕЛИКОЇ ЛІТЕРИ! та кому ви цікаві??? очі відкрийте!
Мавка Показати IP 10 Серпня 2011 07:46
Останнє фото веселеньке )))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus