USD 39.40 39.72
  • USD 39.40 39.72
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

На Волині з вини лікарів загинула дитина. ВІДЕО

31 Серпня 2010 15:25
У Володимирі-Волинському з вини медиків під час пологів загину новонароджений, матір вдалося врятувати.

Родичі потерпілої впевнені, що трагедія сталася через місцевих лікарів, котрі поклалися на природній перебіг процесу та не зробили кесаревого розтину та вакуумної екстракції породіллі, - повідомив 31 серпня НТН.

Натомість, витягати плід вирішили витискуванням. Під час такої екзекуції маля й задушилося.

Потерпіла Олена Макарук розповідає, що просила зробити їй кесарів розтин, так як не зможе самотужки перенести пологи. Натомість лікарів запевняли, що «ми родили, і ти родиш…попривикали тут робити кесареве».
Чоловік потерпілої Віктор Макарук, який був присутній на пологах каже, що лікарів надушили на живіт ліктем, витискуючи дитину, а коли з’явилася голівка, немовля ні крику, ні жодних ознак життя не подавало.
Опісля тіло забрали, і за словами Олени Макарук лікар Тетяна Мирончук сказала їй, що це вона задушила власну дитину і їй соромно дивитися на таких батьків. За думку гінеколога закоротке пуповиння немовля у 35 сантиметрів і схрещування ніг матір’ю – причини смерті.
Для інших медиків ця логіка дивна. Кажуть, у такий спосіб лікарка, передусім, приховує власні помилки.
«Якщо б були дотримані вимоги протоколу по веденню пологів, і при всіх благоприємних ситуаціях, повинно було бути все добре. Якщо б своєчасно був би проведений кесарів розтин», - коментує в.о. головного лікаря Володимир-Волинської лікарні Василь Матвійчук.
Нині працює над справою слідча комісія, а прокуратура порушила справу. До слова, картку породіллі знайшли у реєстратурі не одразу. Рідні потерпілої кажуть, що не можуть довідатися коментарі від експерта, що робив розтин тіла немовляти.
Судмедексперт Микола Бзюк журналістам каже, що немає права розголошувати дані досудового слідства. Горе-лікарка, яка до того ж є депутатом місцевої райради також не дала ніяких коментарів. Її перевели до відділення жіночої консультації і перед зустріччю з репортерами їй стало зле.
Через недбальство гінеколога менше року назад вже померла жінка, котра приїхала народжувати у Володимир-Волинський аж зі столиці. Проте, того випадку міліція не коментує, розповідає про нещодавній.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
М Показати IP 31 Серпня 2010 18:08
Жах! Хоч раз винного лікаря буде наказано в цій країні?
Ko3bMa Показати IP 1 Вересня 2010 11:10
душити таких треба! а лікарі як завжди відмазують своїх(
Громадська ініціатива "ІМПІЧМЕНТ ПроФФесору-зеку" Показати IP 1 Вересня 2010 11:53
Дякуючи злочинній, грабіжницькій, антиукраїнській владі - охорона здоров"я в Україні в КАТАСТРОФІЧНОМУ стані!!! Недбалих лікарів треба вилучати від такої роботи, позбавляти ліцензії. Навести кінець-кінців лад і в медицині і в сільському господарстві, армії, промисловості!! У всій країні! Бандитська влада довела державу до "ручки"! Тому лад можуть навести тільки українські націоналісти!
Ko3bMa Показати IP 1 Вересня 2010 13:02
не можуть, бо мислять вузько! дивився ролик про гімн України різними мовами, так слідуючий після російсього - "Наруга над державним гімном" 0_о. Іншими мовами - не наруга? Розважальні ролики в честь дня Незалежності для хоч якогось об'єднання національностей - наруга?
обурена Показати IP 1 Вересня 2010 17:13
це жах.як страшно жити і народжувати у нас! хоча є хороші лікапі а є і такі, Бог їм суддя.
Батько 2 дітей Показати IP 2 Вересня 2010 13:28
співчую сім'ї Макаруків. Хай Господь подарує Вам здоров'я і віри, тримайтесь.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus