USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

На Волині закриють газету?

5 Липня 2012 14:08
Двомовна українська газета «Волинський Монітор» тимчасово призупиняє видавництво. Основна причина – затримка фінансування.

Про це редакційна колегія періодичного видання написала в останньому випуску газети.

«Зважаючи на затримання фінансування, ми змушені призупинити видавництво нашої польсько-української газети», - йдеться на шпальтах «Волинського Монітора».

«Сподіваємося (як єврооптимісти), що це не кінець i «Волинський Монітор» у недалекому майбутньому відновиться. Віримо, що матимемо нагоду знову «зустрітися» на наших сторінках, продовжуючи висвітлювати тематику культури, історії, традиції та сучасну проблематику волинського пограниччя», - пишуть у своєму зверненні до читачів працівники видання.

Як пояснив у коментарі «ВН» головний редактор «Монітору» Валентин Ваколюк, Україна, як і Польща, відповідно до міжнародної угоди, повинна фінансувати пресу національних меншин.

Так, за його словами, роблять поляки, «утримуючи» українську газету за кордоном «Наше слово».
Зі слів головного редактора, минулого року видання підтримував Сенат республіки Польща. Цьогоріч фінансування газети лягло на плечі Міністерства закордонних справ. Саме там не впоралися із механізмом виділення коштів для «Волинського Монітору».
«Це газета для інтелігенції, тому поширюємо її безкоштовно, зокрема і серед студентів у вишах Волині та Рівненщини», - додав головний редактор Валентин Ваколюк.

Коли знову почнуть друкувати газету – поки невідомо. «Це – затяжний процес», - каже Ваколюк.
Головний редактор відзначив, що попри відсутність друкованої версії газети, матеріали з'являтимуться на офіційній інтернет-сторінці видання.

Довідково:

«Волинський Монітор» - двомовна газета: матеріали подаються польською та українською мовами. Газета містить 12 сторінок, а також щомісячний додаток (4 сторінки). Тираж – 5000 екземплярів. Територія розповсюдження: Волинська та Рівненська області.
Основні завдання періодики: пропагування ідеї європейської та євроатлантичної інтеграції, наблизити Польщу українцям, відкривати Волинь для поляків (інформація про життя регіону, історію, культуру), сприяти діалогу обох народів та руйнуванню стереотипів.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
) Показати IP 5 Липня 2012 14:39
горе-то какое...
Лучанка Показати IP 5 Липня 2012 14:45
Та тих газет розвелося, як бліх. Кому вони потрібні,вся інформація в Інеті. А особливо ця нікому не нужна
Студент Показати IP 5 Липня 2012 14:52
Шкода. Дуже цікаво було читати цю газету і польску удосконалювати. Кілька цікавих резонансних матеріалів там бачив. Певно комусь заважала раз закривають. Перед виборами як правило тільки відкривають газети. Виходить Європа нам не світить уже
Сергій Показати IP 5 Липня 2012 15:24
Думаю газета скоро з*явиться знову і називатись буде "Волынский монитор",що захищає права знедолених русских на використання язика.
Fantom Показати IP 5 Липня 2012 15:32
Я вперше почув про цю газету ))))
Алфьоров Олександр Показати IP 5 Липня 2012 15:36
Шановний пане Ваколюк. Дуже прикро що виникли такі неприємні обставини, але будемо вірити що вони короткотермінові і скоро Ваша праця буде заслужено оплачуватись. Дякую за Вашу працю!
Лучано Показати IP 5 Липня 2012 21:18
Ось так розпочалась державна мовна політика щодо нацменшин. Уроди кацапські.
OrestN Показати IP 5 Липня 2012 21:35
Я кілька разів купляв цю газету. Кожного разу мусив писати свою думку щодо статей у цій газеті. Газету проплачував польський сенат. Влада Польщі спробувала навязувати свою українофобну позицію. Інколи було образливо читати нахабну, зневажливу думку щодо Героя України Степана Бандери. Тому вважаю закриття газети як позитивну подію. Нема чого полякам навязувати свою збочену думку.
Волинський монітор до OrestN Показати IP 6 Липня 2012 11:52
Шановний OrestN! Принципом демократії є вільний обмін думками. Це, зокрема, стосується і польсько-української проблематики. Дякуємо за Вашу увагу до „Волинського монітора”, проте зазначимо, що Ваші коментарі не відповідали тонації статті „Український клопіт з Бандерою” , яку ми розмістили на сторінках нашої газети (http://monitor-press.com/index.php?option=com_content&view=article&id=169%3A2010-02-04-10-32-43&catid=76%3A2009-07-20-16-31-42&Itemid=302&lang=uk). Один із головних принципів двотижневика „Волинський монітор” - ознайомити читачів України та Польщі зі спільною проблематикою. Тільки діалог може бути відповіддю на українську традицію російського тоталітарного мислення. Прикладом нашої редакційної політики може бути стаття „Війна проти українців розпочата або Спочатку вмирає мова” (http://monitor-press.com/index.php?option=com_content&view=article&id=897%3A2012-06-15-19-06-39&catid=55%3A2009-07-20-15-01-25&Itemid=303&lang=uk). З повагою редакційна колегія „Волинського монітора”

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus