USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині техпрацівниця стала сільським головою

10 Листопада 2015 21:09
Техпрацівниця волинської школи Лілія Коцюбайло стала сільським головою. Про це повідомляє Газета День.

Причому виграла вона у чоловіка, якого громада очільником обирала три скликання поспіль. Останнього разу їй для досягнення мети не вистачило всього 13 голосів. Нині ж розрив між кандидатами становив 35 голосів, що при вкрай низькій явці виборців означає досить переконливу перемогу.

Мешкає 46-річна Лілія Коцюбайло у невеликому селі Березолуки Рожищенського району. У сільську раду входять чотири села, а це понад 800 мешканців.

Техпрацівницею (на Волині кажуть просто — прибиральницею) вона працює у місцевій школі вже два десятки років. За освітою — бухгалтер, але за фахом працювала лише шість років. Розпався місцевий колгосп, і влаштувалася у школу вожатою. Після декретної відпустки знову не було куди виходити: посади вожатих ліквідували. А що у селі нема надлишку робочих місць, то й пішла працювати техпрацівницею у школу. Вчитися, наприклад, у педінституті, щоб здобути професію вчителя, не могла через сімейні обставини: малі діти, господарка... У школі кочегаром працює і її чоловік, водій за професією. Розпад колгоспу так само залишив його без роботи за фахом.

Балотуватися люди просили її завжди. У Березолуках кажуть, що Лілія Коцюбайло вміє добиватися і налагоджувати контакти. Завдяки їй вдалося газифікувати чотири села сільради: півроку працювала вона у кооперативі по газифікації.

Чому ви, не маючи фактично ніякої освіти, балотувалися на посаду сільського голови?

"Дуже хочу змінити життя у наших селах. Освіта, вважаю, бажана, але головне — вміти домовлятися з людьми, розуміти їх. Впевнена, що справлюся. Багато не обіцяю, тільки те, що має полегшити життя людям. Хоча проблем у наших селах вистачає, і я їх знаю. Найперше — це автобусне сполучення з Луцьком. До нас ходить такий старий автобус, в якому, був випадок, просто на ходу, з людьми у салоні, відвалилося колесо. Погані дороги... Взимку, коли заметілі, ми протягом двох-трьох тижнів просто відрізані від світу. Людям треба допомагати оформляти й субсидії, бо села газифікували, а тепер же й газ надто дорогий. Маю вирішити питання з дитячим садочком у Березолуках. У наших селах багато молоді, і дітки, дякувати Богу, народжуються. А маємо тільки підготовчу групу до школи з 11 дітей. Це одна кімната у приміщенні школи. Маємо і проблеми з пасовищами. Землі колись розпаювали, а про це не подумали. У двох наших селах хочуть забрати клуби у власність районного бюджету. А вони мають бути на балансі сільської ради", - розповідає жінка.

Може, то й краще, що клуби будуть на балансі району?..

"Тоді їх з часом просто закриють, не знайшовши коштів на утримання. Наша сільська рада у змозі утримувати об’єкти соціальної і культурної сфери. Маємо кілька потужних фермерів, які сплачують податки, дають людям роботу. А село без клубу й дитсадка не житиме. Наперед людям нічого великого не обіцяла, тільки те, що реально зробити. Наразі підтримку маю", - каже новообраний сільський голова.

До слова, крім колишньої техпрацівниці у Рожищенському районі сільськими головами обрали кілька безробітних та 23-річного учасника АТО, студента університету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
123 Показати IP 11 Листопада 2015 08:06
А що та освіта дає, позакінчують ті вузи за гроші і дуб-дубом.У нас всі керовніки з освітою, а як ми живем, немає толку ні в одній галузі. Головне хотіти працювати.
Яструб В.М. до 123 Показати IP 11 Листопада 2015 11:29
Якщо освіта не за гроші,а розумом здобута - вона дає прогрес розвитку і т.д. Це визнано у всьому цивілізованому світі ...!!!!! Пам'ятайте про це !
добродійка до 123 Показати IP 12 Листопада 2015 23:19
У нас в селищі-всі такі керуючі...Але...з оссссссвітою!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus