USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

НАБУ зобов'язали відкрити справу проти Кличка за махінації при будівництві мосту

9 Жовтня 2019 23:11
Вищий антикорупційний суд (ВАКС) зобов'язав Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) відкрити кримінальне провадження щодо мера Києва Віталія Кличка за фактом зловживань і розкрадання держкоштів при реконструкції Шулявського моста.

Про це в середу, 9 жовтня, повідомляють Українські новини з посиланням на матеріали суду.

Заяву про злочин Кличка в НАБУ подали депутати Київради 18 вересня.

У скарзі в суді один із депутатів зазначає, що НАБУ відмовилося відкривати справу про вчинення Кличком і його підлеглими кримінальних правопорушень, передбачених статтями про зловживання владою або службовим становищем (ст. 364), одержання хабара (ст. 368), привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (ст. 368-2, 191) Кримінального кодексу.

Разом із тим на адресу депутатів НАБУ повідомило, що детективи вже розслідують факт можливого зловживання службовим становищем посадовими особами КП Дирекція будівництва дорожньо-транспортних споруд Києва під час будівництва Шулявського шляхопроводу, що спричинило тяжкі наслідки, за ознаками кримінального злочину, передбаченого іншою статтею Кримінального кодексу.

У своїй заяві депутати Київради вказали, що Кличко, використовуючи своє службове становище, разом зі своїми підлеглими - посадовими особами Київської міської державної адміністрації, її структурних підрозділів і посадовими особами комунального підприємства Дирекція будівництва дорожньо-транспортних споруд Києва протягом тривалого часу здійснює дії, спрямовані на використання бюджетних коштів Києва в завищених розмірах, одержувачем яких є ТОВ Північно-Український будівельний альянс, яке в результаті фіктивного проведення тендерних процедур було залучене до виконання будівельних робіт з реконструкції транспортної розв'язки на перетині проспекту Перемоги з вулицею Гетьмана в Солом'янському і Шевченківському районах Києва.

Депутати також вважають, що Кличко вчинив дії, спрямовані на сприяння незаконному збагаченню приватних осіб за рахунок коштів бюджету Києва в особливо великих розмірах, а саме - незаконно сприяв реалізації майнових прав юридичних осіб, пов'язаних з його колишнім політичним соратником, бенефіціаром ТОВ Укрбуд Інвест і ТОВ Укрбуд Девелопмент Максимом Микитасем.

Раніше повідомлялося, що будівництво Шулявського моста було призупинене. Посеред робочого дня на будівництві не було робочих, техніка була вимкнена, деяка й узагалі була зачохлена або ж законсервована.

А сьогодні стало відомо, що Кличко підняв вартість ремонту Шулявського моста до 1 млрд грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus