USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Наказував знущатися із затриманих цивільних у Конотопі: підполковнику ЗС РФ повідомили про підозру

8 Червня 2022 14:00
Військовому коменданту гарнізону міста Самари збройних сил Російської Федерації заочно повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни.

За даними слідства, підполковник ЗС РФ разом зі своїми підлеглими незаконно перетнув державний кордон України у Сумській області, повідомляє Офіс Генпрокурора.

25 лютого 2022 року на в’їзді в село В’язове військові РФ на своєму блокпосту зупинили автомобіль. Застосовуючи фізичну силу, вони затримали водія та перевезли на сільськогосподарське підприємство. Там підполковник, щоб залякати затриманого, віддав підлеглим наказ начебто розстріляти його.

Чоловіка змусили роздягнутися до спідньої білизни та тримали його упродовж чотирьох-п’яти годин із кайданками на руках поряд із чорними поліетиленовими мішками, в яких, ймовірно, лежали тіла. При цьому температура в приміщенні була близько 4 градусів за Цельсієм. Потім чоловіка відпустили.

Читати ще: В Україні повідомили про підозру голові та 418 депутатам Держдуми РФ

28 лютого 2022 року військові РФ за аналогічною схемою затримали ще двох місцевих жителів, які розвозили хліб. Підполковник наказав підлеглим одягти на них металеві кайданки та зав’язати очі. Утримували чоловіків на тому ж підприємстві. Затриманих за вказівкою підполковника систематично били прикладом зброї. При цьому в них вимагали дані про цивільних мешканців Конотопа з проукраїнською позицією, розташування військових Збройних сил України у місті та місць зберігання зброї. Лише 2 березня 2022 року затриманих відпустили.

Досудове розслідування ведуть слідчі Конотопського районного відділу поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Сумській області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus