USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

«Схеми Курченка»: повідомили про підозру ще одному фігуранту

15 Грудня 2017 14:54
Прокуратура повідомила про підозру екс-головному диспетчеру бази нафтопродуктів у м. Рені Одеської області у пособництві в ухиляння від сплати податків Сергію Курченку.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Одеської області, передає Українська правда.

«Під час розслідування злочинних оборудок з нафтопродуктами у «схемі Курченка» прокуратура Одещини спільно з органами Нацполіції повідомила про підозру колишньому головному диспетчеру підприємства у підробленні офіційних документів, пособництві у зловживанні службовим становищем та ухиленні від сплати податків, вчинених злочинною організацією», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що підприємство використовувалося злочинною організацією під керівництвом Курченка, як база для фіктивної перевалки нафтопродуктів. А підозрюваний службовець здійснював оформлення підробної документації.

У прокуратурі додали, що наразі у кримінальному провадженні статус підозрюваних та обвинувачених мають 23 особи.

Серед них також один із головних диспетчерів підприємства, керівник цього товариства з обмеженою відповідальністю та інші.

«Судом вже підтверджено провину 15 фігурантів злочинних оборудок», - йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Як відомо, у 2014 році МВС встановила схему незаконного ввезення на територію України та реалізації нафтопродуктів групою компаній Курченка, якого називають «гаманцем» сім'ї Віктора Януковича. Збитки держбюджету оцінюють в 7 мільярдів гривень.

Пізніше ГПУ оголосила підозру Курченку у справі розкрадання майна державного підприємства ПАТ «Укргазвидобування». Повідомлялось, що через здійснення протиправних господарських операцій купівлі-продажу скрапленого газу збитки держави становили понад 1 млрд грн.

У травні 2016 суд за клопотанням старшого слідчого Генпрокуратури арештував майно Сергія Курченка. У січні 2017 року Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу Курченку у вигляді тримання під вартою.

У травні 2017 року прокуратура направила Сергію Курченку повідомлення про підозру у створенні злочинної організації та ухилення від сплати податків при реалізації 800 тисяч тонн нафтопродуктів. Тоді зазначалось, що до злочинної організації були причетні 19 осіб.

В червні 2017 Генпрокуратура повідомила, що Сергію Курченку складено письмове повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень за 9 статтями Кримінального кодексу України. 22 листопада поліція внесла клопотання до Інтерполу про оголошення Курченка у міжнародний розшук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus