USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Напередодні Дня медика на облік в перинатальному центрі у Луцьку стала тисячна цьогоріч вагітна

18 Червня 2021 18:58
У п’ятницю, 18 червня, у перинатальному центрі Волинського обласного територіального медичного об’єднання захисту материнства і дитинства зареєстрували тисячну цьогоріч пацієнтку, яка стала на облік з приводу вагітності. Щасливицею виявилася Діана Сиротюк з Луцького району.

Торік, кажуть у закладі, тисячну вагітну реєстрували наприкінці серпня, а от цьогоріч – у середині червня. Тобто є чітка тенденція до збільшення кількості охочих народжувати саме в перинатальному центрі.

«Це свідчить про те, що нам довіряють, нас цінують, і це дуже приємно, – каже генеральна директорка медустанови Ірина Горавська. – Це доводить, що наш колектив достойний, надає кваліфіковану допомогу».

Вона побажала майбутнім мамам, які цього дня завітали на екскурсію перинатальним центром, гарної вагітності, народження здорових діток, приємних вражень від закладу, від спілкування з працівниками.
Завідувачка консультаційно-поліклінічного відділення Надія Щурук подякувала Діані за довіру.

«Спасибі Діані, що обрала наш заклад, щоб ми мали можливість надати їй кваліфіковану медичну допомогу. Вона справді цього року перша тисячна, сподіваємося, що буде й двотисячна пацієнтка в нашому закладі до кінця року», – додала Надія Василівна.

А для того, аби фіксувати найщасливіші моменти вагітності, Діані Сиротюк презентували альбом «Моя вагітність».
Зі словами вітань до майбутніх матусь звернувся й голова облради Григорій Недопад. Він також побажав їм міцного здоров’я та легких пологів.

Приємна подія відбувалася у переході, що з’єднує перинатальний центр з обласною дитячою лікарнею.

«Насправді наше об’єднання дуже унікальне. Ми не випадково вибрали цю локацію, бо з одного боку – перинатальний центр, а з іншого – дитяча лікарня. Тобто ми раді будемо вас бачити і на обліку з вашими дітками в нашій лікарні», – зауважила Ірина Горавська.
Вона також додала, що в липні-серпні в об’єднанні відкривають первинну ланку. Тобто працюватимуть педіатри, які братимуть діток на облік та вестимуть їх до 18 років.

«У випадку будь-яких мінімальних проблем усе буде дуже швидко залагоджувати, бо це мультидисциплінарна лікарня третього рівня надання допомоги, – додала Ірина Іванівна. – Це буде дуже зручно для мам – мати свого дільничного педіатра саме в такому закладі, який надає повний спектр медичної допомоги від внутріутробного розвитку й до 18 років».
З її слів, у закладі активно працюють над тим, щоб спеціалісти дитячої лікарні отримали фах дорослих спеціалістів, аби в майбутньому заклад став мультидисциплінарною лікарнею, яка може надавати допомогу всім верствам населення: від лікування непліддя, супроводу вагітності, народження і до супроводу протягом всього життя.

«За цим майбутнє, так працюють у всіх країнах Європи, – зазначила генеральна директорка медустанови. – Я сподіваюся, що наше об’єднання буде першим, яке за зразком європейського рівня надаватиме весь комплекс допомоги».

Оксана ГОЛОВІЙ

Фото Олександра ДУРМАНЕНКА та пресслужби Волиньради
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus